Реклама / Ads
14| 4771 |31.10.2020 НОВИНИ

Проф. Генчо Начев: Проблемът е отдавна. Легла ще внесем, медици - не можем

.
проф. Генчо Начев
Кадровият проблем е отдавна. Сега вече излиза наяве, защото напрежението в системата се покажи. Има недостиг на легла, но те така или иначе ще се осигурят. Въпросът е, че няма кой да гледа тези болни. Личният състав вече е изконсумиран физически и психически. И преди COVID-19 имаше липса на кадри. Самият факт, че взимаме студенти да вършат сестринска работа…
 

Това заяви пред bTV проф. Генчо Начев, директорът на болница "Света Екатерина".

Според него е била допусната грешка с отхлабването на мерките.

 

"Политическите решения в началото на март бяха навременни и точни. Тогава България се сочеше за пример. За съжаление след това мерките се облекчиха и виждате до какво води всичко това. Октомври месец е зле, защото фактите са такива - общата бройка е само върха на айсберга. Това е резултатът на PCR тестовете. Много хора носят вируса без да са се тествали. Стигнахме до тук, защото не сме дисциплинирани", посочи проф. Начев.

 

Той индиректно разкритикува публичните изказвания на проф. Атанас Мангъров.

"Грешката в началото е, че се даде възможност за много мнения. В България всеки разбира от всичко. Хора бяха против мерките, че всички ще го преболедуват. Подвластни сме на паниката или неглижираме нещата… това е", смята проф. Начев.

 

Той разясни появилия се конфликт между него и медицинските сестри в страната, като заяви, че не е бил правилно разбран. Преди няколко дни проф. Начев посочи, че студенти вършат работата на сестрите, което се възприе негативно.

 

"Открай време говоря, че има на първо място много сериозен недостиг от медицински сестри. Не може да се замени ролята на една сестра със студентите. Първо защото те са временни. За тях е голям плюс, защото научават практически неща, но във всички случаи поне една сестра бди над тях. Не съм бил правилно разбран и не неглижирам сестрите", заяви проф. Начев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5738 |30.10.2020 Прокуратурата прецизира обвинението си срещу проф. Асена Сербезова . 8| 4850 |30.10.2020 Проф. Балтов: Близо 100 медици са с коронавирус в ”Пирогов” . 9| 7389 |30.10.2020 Проф. Николай Радулов: Влиянието на Борисов е в сферата на козируването . 42| 8163 |29.10.2020 Проф. Асен Балтов: Изнемогваме! Проф. Тодор Кантарджиев: Да се правят бързи антигенни тестове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads