Реклама / Ads
16| 5591 |25.01.2014 НОВИНИ

Проф. Илчев: Аргументите на окупаторите подскачат като гумено топче

.
Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев Източник: Булфото
Ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" Иван Илчев заяви, че се е срещнал с трима от окупаторите и се опитал да говори с тях. Вътре в университета има не повече от 10 души, от които не всички са студенти в Софийския университет, каза пред БНР Илчев.
 

"От тези трима, с които се видяхме, единият е завършил университета преди две години, т.е. не е студент. Другият учи в Англия. И само един всъщност се оказа, че в момента е магистър в университета", каза проф. Илчев.

"Всичките им аргументи подскачат като гумени топчета. Имат психологията на сина ми, който беше двегодишен и тропаше с крак, защото искаше играчка", разказа за срещата си с окупаторите Илчев.

На въпрос - ще подадете ли оставката, която те ви искаха, проф. Иван Илчев заяви: "Кои, тези 10 души? Недейте така, моля ви се. Имаме общо събрание март месец. В правомощията на общото събрание, това са правилникът на университета, това да стане на общото събрание. Освен това, те поискаха оставка, като резултат от интервюто ми в „Труд" преди два дни, в което между другото аз два месеца и половина не съм казал дума против акцията на студентите, бях много внимателен, но тогава казах, че е направена изключително непрофесионално. Това е."

Професор Илчев определи действията на окупаторите като шантаж. "Това, което се прави, реално е шантаж, който си играе със съдбата на хиляди студенти, тъй като в момента започва сесията.

От понеделник започват очните занятия на студентите задочници. Има занятия усилени за студенти „Еразъм", т.е. чужденци. Вторник - сряда трябва да бъдат предадени документите по акредитацията на две професионални направления, от които зависи съдбата на тези професионални направления и документацията е вече в университета", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4759 |25.01.2014 Проф. Близнашки: ЕК загатва, че протестът има импулс за промяна в България . 0| 6055 |21.01.2014 Проф. Кантарджиев: Грипът е опасен за по-пълните хора . 13| 5924 |14.01.2014 Проф. Борисов: АБВ трябва да има поне един евродепутат . 15| 4917 |08.01.2014 Проф. А. Гълъбов: Европа ще отсъства от европейските ни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads