Реклама / Ads
23| 3755 |22.01.2021 НОВИНИ

Проф. Кантарджиев официално потвърди - и у нас е регистриран британския щам

.
проф. Тодор Кантарджиев
При осем души е открит новия щам на COVID-19, регистриран във Великобритания. Това официално обяви проф. Тодор Кантарджиев. Предстои да стане ясно как се е разпространил той.
 

Новината за установените случаи на британския щам идва часове, след като премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че съществуват данни, според които освен по-заразен, новият щам е и по-смъртоносен. Доказателствата обаче са все още на ранен етап.

 

"Смъртността в Англия наистина е голяма. Едното обяснение са многото болни. Трябва медицински да се докаже, че има връзка със смъртността. Засега такива няма”, обяви проф. Кантарджиев.

 

Въпреки това той определи като смущаваща високата смъртност.

 

“Това, което е известно за този щам - доказани са четири неща. Трите не са лоши. Доказано е, че ваксините действат срещу него. Второ - генетичните методи за диагностика го ловят. Лошото е, че е по-заразен", допълни Кантарджиев.

 

Той посочи още, че при спазване на мерките няма да има проблем с отварянето на училищата.

 

Той призова повече от петима души да не се събират и голяма част от противоепидемичните мерки да останат в действие.

 

“Това, което говоря от 12 месеца за този вирус или съм го обсъдил с колегите, или съм го прочел в авторитетно списание. Да си седя така и да си говоря…”, допълни още проф. Кантарджиев по повод недоверието към информацията, която идва от Националния оперативен щаб.

 

Смъртността у нас и без коронавирус е висока. Това не се дължи само на лошо здравеопазване, а и на начин на живот. Българинът винаги “чака да му мине”. Една част от лекарствата - тези, които са срещу размножаването на вируса, трябва да се приемат в началото на инфекцията, обясни още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5088 |22.01.2021 Републиканци за България настояваме проф. Илия Гюдженов да поднесе публично извинение на сънародниците ни в чужбина . 14| 3276 |22.01.2021 Проф. Богов: Невъзможно е към днешна дата отварянето на заведения и молове . 42| 3669 |22.01.2021 Проф. Балтов: В никакъв случай не трябва да разхлабваме мерките . 13| 4680 |19.01.2021 Проф. Андрей Чорбанов: Няма жив човек, който да каже, колко ще е имунитетът от ваксините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads