Реклама / Ads
2| 4489 |29.03.2017 НОВИНИ

Проф. Константинов за Местан: Който нарича България ”фашистка”, ще страда!

.
Проф. Михаил Константинов
Председателят на ДОСТ Лютви Местан нарече България ”фашистка държава”. Тъй като това очевидно не е вярно, аз се надявам той да получи съответното наказание. Който нарича моята държава ”фашистка”, ще има много да страда и аз му го гарантирам”. Това каза изборният експерт проф. Михаил Константинов по отношение на вчерашното обвинение на Местан към него.
 
Председателят на ДОСТ обяви, че ще заведе дело срещу Константинов заради изказване, че са налети милиони в определени общини по време на изборите, а партията му е купувала гласове "за 100 евро глас".

"Винаги ми е интересно как хора с антибългарско поведение си позволяват подобни действия", коментира проф. Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Лютви Местан вчера поиска и касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот. Партията не признава вота, защото бил проведен в условия на тотално нарушаване на изборните права заради блокадата на границата на Обединените патриоти, които спираха изселническите автобусите от Турция.

"Българската изборна администрация си свърши перфектно работата. Преброителите на вота, които имам честта да представлявам, също си свършиха перфектно работата. Изглежда тази перфектност подразни някои хора, които няма за какво да се хванат", посочи проф. Константинов.

Социологът Кольо Колев и проф. Михаил Константинов обсъдиха и позицията на Валери Симеонов, че "Обединени патриоти" искат правителство от ГЕРБ, БСП и тяхното присъствие. Според Колев това е добър ход, изглежда добре за масата хора, но е доста трудно да стане. А проф. Константинов поясни, че ако големите партии се разберат, автоматически отиват на 175 мандата и не им трябва още някой, с който да делят. Той е на мнение, че на този етап няма да има голяма коалиция.

Валери симеонов също коментира закана на Местан. Във връзка с това, че Лютви Местан поиска затвор за Валери Симеонов, съпредседателят на "Обединени патриоти" каза: "Нека да минат няколко от тези етапи на съдебни действия, нищо няма да стане. Нямаме никакви нарушения на закона. Митингът ни беше с уведомление, законен граждански протест".

Симеонов заяви , че Турция се меси все по-брутално във вътрешните работи на България и се обозначава една партия, която е представител на турската държава.

"Опитват се да я вкарат в политиката и добре, че я спряхме, защото тя щеше да влезе", заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4972 |29.03.2017 Избраха проф. Николай Петров за шеф на 10 000 лекари . 6| 5213 |28.03.2017 Проф. Калин Янакиев: Десните да приемат ГЕРБ като фактор . 9| 13873 |26.03.2017 Проф. Миланов: Една от партиите е с мозъчно увреждане, друга страда от диария! . 17| 8599 |25.03.2017 Проф. Филипов: Данните за НЛО се обсебват от Рокфелер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads