Реклама / Ads
32| 5215 |25.03.2013 НОВИНИ

Проф. Константинов: Настъпиха мотиката с обвиненията срещу мен

.
Източник: Булфото
Нулева е вероятността да бъде фалшифициран резултатът на вота. Господ да дойде, не може едно число да промени. Проф. Михаил Константинов обеща категорично, че няма да има никакви манипулации на резултатите от изборите.
 

На въпрос защо тогава всяка власт сменя шефа на “Информационно обслужване”, математикът отговори: “Това е държавна фирма. Но тя не е фирма, която има политика. Питайте предишните шефове каква им е дипломата. Тук трябва да бъде назначен човек, който разбира от цифри”, заяви  пред БНТ вече бившият шеф на “Информационно обслужване” проф. Михаил Константинов.

Една от причините той да се оттегли от управлението на “Информационно обслужване”, са обвиненията срещу него във фалшифициране на изборните резултати. “Когато ме обвиниха във фалшификация, настъпиха мотиката. Заради това бях решил да ги съдя. Но това е все едно да доказвам, че нямам сестра. Нека ми посочат коя цифра е сгрешена, та да е манипулиран вотът”, заяви математикът.

Произвеждането на избори е по-малко от една десета от дейността на Информационно обслужване. Фирмата обслужва НАП, митниците, държавна и общинска администрация, съдилищата. Това не е фирма, в която има политика, заяви Константинов.

Запитан за гаранциите, че софтуерът може да гарантира липсата на манипулации, проф. Константинов отговори: “Която фирма спечели, по правилата на конкурса, ще предаде на ЦИК софтуера. Ние не сме собственик, а изпълнител. Софтуерът не е наш, а на този, който го е поръчал, а именно ЦИК. Те ще преценят какво да правят със софтуера”.

“Друго – изборите ще бъдат абсолютна честни, ако хората на всички нива си свършат работата, най-вече тези в секционните избирателни комисии, каза Константинов и призова - Ако искате тази държава да я има, нека крадем по-малко”.

Константинов обяви, че днес до обяд ще дари всички пари, които е получавал като заплата в държавната фирма, на фонд за лечение на деца. Той е решил да се нарича: „Да помогнем на България". Това, което отказаха да направят бизнесмените, ще го направим ние обикновените хора, каза проф. Константинов.

 

В момента, в който стъпи новият социален министър в длъжност, той ще получи до последната стотинка парите от фонда. Фондът няма да има разноски за управление, каза още Михаил Константинов и призова българите да покажат солидарност и да дарят колкото могат.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 5326 |24.03.2013 Проф. Константинов: Ще участвам в изборите като експерт . 14| 5321 |23.03.2013 Зам.-министър на транспорта сяда в стола на проф. Константинов . 21| 5938 |22.03.2013 Проф. Милошев: За "Харлем шейк" трябва удачно времето и мястото . 100| 6118 |22.03.2013 Проф. Константинов: Подавам оставка и гласувам против Тройната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads