Реклама / Ads
100| 6114 |22.03.2013 НОВИНИ

Проф. Константинов: Подавам оставка и гласувам против Тройната коалиция

.
Проф. Михаил Константинов Източник: Булфото
В демократична държава, гражданинът управлява политиката, като гласува. Аз ще управлявам своя глас, така че да не допусна - Тройната коалиция. Смятам да убедя хората около мен да не гласуват за нея.
 

Това каза на пресконференция проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване”.

Константинов добави, че е помолил от дружеството да приемат оставката му.

"Най-вероятно ще се приеме, защото съм помолил хората, те са професионалисти и знаят, че трябва да се пази доверието в изборния процес. Как може да се приеме в европейска държава, че някой фалшифицира изборите. И през акъла не ми е минавало за фалшифициране на резултати. Впрочем, това не е и възможно.

Оставката на Константинов бе поискана от ДПС, БСП и ДСБ заради негово изказване, че ще направи всичко възможно да не дойде пак на власт Тройната коалиция. Професорът уточни думите си в редица интервюта, в които заяви, че може да повлияе единствено със своя глас по време на изборите и по никакъв начин не може да манипулира изборния резултат чрез фирмата, която оглавява. 

Служебният премиер Марин Райков заяви, че изказването на професора е недопустимо, но той действително няма как да повлияе на изборния резултат. Райков посочи, че ще реши съдбата на Константинов след 26 март, но намекна, че от изказването му става ясно каква ще е тя.

Има група хора, на които дължа извинение, и това са министрите от служебния кабинет, които имат достатъчно проблеми, за да се занимават със скромната ми особа. Когато казах онази глупост, не знаех кой ще е служебният премиер, заяви проф. Константинов.

"Призовавахме, ако хората искат да направят нещо, да го направят по законовия ред. Аз бях първият, който покани протестиращите да дойдат във фирма с държавно мажоритарно участие – Информационно обслужване, за да наблюдават как се подготвят протоколите", каза още председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" в оставка.

Целта на създалата се ситуация беше да се стигне до непризнаване на изборите, хвърляне на страната в хаос и даване на възможност на олигарси с огромни дългове да се спасят, каза още Константинов.

Има данни, че една доста голяма партия ще получи доста по-нисък резултат от това, което е очаквала. Една друга пък малка партия ще изчезне завинаги от политическата карта на България. За ДПС няма да говоря. Те ще си получат своите 35 мандата. Въпросът е с кого ще се коалират, добави Константинов.

Аз правя добри прогнози, похвали се професорът и с ирония подходи към вчерашните искания на сините от служебния премиер НСИ да е преброител на вота, заявявайки, че това са искания на малка партия със слаба вероятност да влезе в следващия парламент.

Константинов бе категоричен още, че с БСП в този й вид е свършенo. Това е добре и за нея, и за България. Той прогнозира, че левицата ще се разцепи на нормални комунисти и нормални социалдемократи. По думите му, крайно време е червените да приемат неизбежното.

Константинов изрази съчувствието си и към симпатизантите на „една малка дясна партия", която през 2004 обединила надеждите на десните избиратели. Добре е човек да знае кога да се оттегли, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5963 |21.03.2013 Яне Янев зове на граждански протест в защита на проф. М. Константинов . 32| 6326 |19.03.2013 Местан: ДПС не се нуждае от гласовете на проф. Константинов . 62| 6669 |19.03.2013 Проф. Константинов бесен: Давам 10 хил. лв., ако открият и една грешка в Информационно обслужване . 27| 5743 |18.03.2013 Местан иска уволнението на проф. М. Константинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads