Реклама / Ads
26| 7808 |05.04.2020 НОВИНИ

Проф. Коста Костов: Рапорт даден, рапорт - приет, надявам се

.
Проф. Коста Костов
Изпълнихме задачата, която ни бе дадена. Имам усещането, че никой не разбра какво се случи и какво сме направили. Трябваше да изготвим препоръки и алгоритми за лечение и диагностика на пациенти с COVID-19. Изпълнихме задачата достойно.
 

Това заяви пред bTV проф. Коста Костов, бивш председател на Експертния медицински съвет, който вчера изненадващо съобщи новината за неговото разпускане.

 

"Уведомих премиера. Рапорт даден, рапорт - приет, надявам се. Сръвшихме работата, за която бяхме призовани. Не е имало конфликти между нас. Докладът е приет в абсолютна цялост. Между нас имаше диалог. В някакъв момент за моя изненада двете криви се сляха. Разбрахме, че в тази ситуация политиката на държавата за спасяване на хората трябва да върви синхронно с инструментите на науката", коментира проф. Костов.

 

Думите му са по повод пререканията между Експертния медицински съвет и Националния оперативен щаб. Още в началото на създаването на Съвета се появиха спорни въпроси, а началниците на двете звена имат и стара лична вражда.

 

"Напрежението между нас беше създадено изкуствено. С ген. Мутафчийски имахме много добър разговор преди дни. Точно там съвпаднаха позициите ни. Имало е някога принципни и лични разминавания на мнения, но това никога не е бил конфликт, който да се отрази на работата ни. Разбрахме се, че работим в една посока", категоричен беше проф. Костов.

 

По думите му членовете на Експертния медицински съвет ще се фокусират върху пациентите си.

 

"Нашите пациенти ни чакат. Една от причините да заявя този формален акт на преминаване към тази група - групата на лекарите, е за да дам възможност на колегите си от Съвета свободно да изразяват своите мнения в лично качество, а не като част от Съвета. Уважавам безкрайно доц. Атанас Мангъров. Като председател имах нужда от всички мнения, за да имам цялата картина", категоричен беше проф. Коста Костов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 20228 |04.04.2020 Проф. Коста Костов: Знаехме какво ни чака, но въпреки това приехме . 33| 6483 |03.04.2020 Костадин Костадинов: Привикват за разпит членове на "Възраждане" от цяла България . 23| 6613 |03.04.2020 Проф. Коста Костов: Медицинският съвет създаде уникален продукт . 9| 5384 |02.04.2020 Проф. Кантарджиев с последна прогноза: Пикът ще е в края на април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads