Реклама / Ads
6| 4944 |23.02.2010 НОВИНИ

Проф. Кушлев: Смутен съм, че Хамстера е на свобода

.
Стоян Кушлев
При тези операции излизали имената на мнозина, свързани с политиката, добави Кушлев.
 

Смутен съм, че едно лице, Хамстера, който участва и в двете престъпни групи: „Октопод", и „Наглите", е на свобода, обяви по БНТ проф. Стоян Кушлев, председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Според него не бива да се забравят политическите параметри на това, което се случва.

Кушлев добави, че при тези операции излизали имената на мнозина, които са свързани с политиката. Той увери, че ако се стигне някога до повдигане на обвинение срещу тях, Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, щяла да започне проверка и на тяхното имущество.

В нашето общество започна прочистване и ние трябва да застанем зад това прочистване, категоричен беше Кушлев, който нито отрече, нито потвърди информацията, дали подопечната му Комисия провежда разследване на имуществото на Алексей Петров. Кушлев напомни, че законът не му позволява да даде такава информация.

Русенският предприемач Виктор Епщайн пък е обвинен в цяла палитра от тежки престъпления, осведоми още Кушлев. Той увери, че по този случай се е работило повече от шест месеца, а разследването за неговите разходи и доходи било изключително интересно. Парите на Епщайн били запорирани, така че той да не може да продаде имотите, които следва да му бъдат отнети. Епщайн имал и много автомобили, но ги продал веднага след образуването на производството. Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност е внесла в Русенския окръжен съд най–големия си иск за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Процесното имущество е на Виктор Епщайн на обща стойност - 61 848 397 лв.

Frognews.bg напомня, че Виктор Епщайн стана известен като строителен предприемач от Русе, бизнесмен и общински съветник, който уби по непредпазливост при катастрофа двама души и тежко рани други трима при пътно произшествие. Той постигна споразумение с прокуратурата за двегодишна ефективна присъда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6153 |21.02.2010 В. Сидеров: Хамстера изпълнява мокрите поръчки на Трактора . 17| 7208 |19.02.2010 Цветанов: Всички знаят, че Хамстера е дясната ръка на Трактора . 51| 12641 |18.02.2010 Оставиха Алексей Петров в ареста, Хамстера излиза навън . 21| 8982 |10.02.2010 Повдигнаха обвинение на Алексей Петров, Хамстера се предаде сам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads