Реклама / Ads
108| 9168 |04.11.2013 НОВИНИ

Проф. Людмил Георгиев: Ако Орешарски подаде оставка, отиваме към гражданска война

.
Преди месец казах, че ако политическата шизофрения на Бойко Борисов не бъде изолирана от обществото, ако този човек не бъде изолиран, нещата в България ще се случват много зле. Оказа се, че съм бил прав. Политическата шизофрения на Бойко Борисов се оказа твърде заразна.
 

Това заяви проф. Людмил Георгиев, преподавател по политическа психология в СУ "Св. Климент Охридски". Според него именно "политическата шизофрения на Борисов" стои в основата на студентските протести. Към нея определено с необратими симптоми заболява и т.нар. Реформаторски блок, добави той.

Според Георгиев медиите се страхуват от това да се чуят позиции против окупацията, особено от преподаватели в СУ.

В България преди шизофреникът Борисов да се е върнал на власт, отново е налице диктаторският манталитет, т.е. вътрешната автоцензура на медиите. Аз не бих дори и си помислил за нещо друго освен автоцензура, защото ако те са платени, ако цялата тази медийна атака и кампания срещу всеки инакомислещ човек е платена, то тогава става ужасно, каза Георгиев в интервю за БНР.

Твърде наивно е да се смята, че е налице окупация на университетите. Обстоятелството, че някаква аудитория в Търновския университет била окупирана, каквото и да означава това, че някаква аудитория в УНСС била окупирана, НБУ и т.н. Вярно е - Ректоратът в СУ е окупиран, но аз не виждам никъде другаде окупация в този смисъл, който се употребява. Твърде преувеличено е да се каже, че е налице страхотна окупация на университетите в България, която едва ли не заплашва устоите на демокрацията в момента. Това са измислени неща, добави той.

Законите и демокрацията не се реализират с незаконни средства, категоричен е проф. Георгиев. Според него всичко това е в името на идването на Бойко Борисов и Реформаторския блок на власт.

Проф. Людмил Георгиев добави: Единственото спасение е Пламен Орешарски да запази самообладание, защото ако той подаде оставка в момента, държавата рухва, отиваме към гражданска война. Разчитам на това, че той е национално отговорен и няма да подаде оставка под натиска на тази шизофрения, която е пълзяща.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6933 |04.11.2013 Проф. Ивайло Дичев: Протестът е като велосипед - или вървиш напред, или падаш . 83| 6178 |28.10.2013 Проф. Илчев посъветва замяна на окупацията с други форми на протест . 17| 6130 |26.10.2013 Проф. Токушев: НС си изми ръцете с КС за Пеевски . 26| 6149 |25.10.2013 Червените вземат партийния билет на проф. Близнашки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads