Реклама / Ads
24| 10330 |12.03.2016 НОВИНИ

Проф. Милан Миланов бесен: Един от заместниците на Москов ни нарича мушмороци

.
Проф. Милан Миланов
С БЛС никой не трябва да се бори. Не се върви срещу лекарите. За това искам да предупредя здравното министерство. Един от заместниците на Петър Москов ни вика мушмороци, възмути се проф. Милан Миланов по НТВ.
 

Щурава е идеята за пръстовия отпечатък. Да вкараш това за аптеките е надщуравина. Ние не сме престъпници. Имах щастието да не съм министър. За мен решението на КС за двата здравни пакета е непонятно. Това решение може да се напише от хора, които не разбират от медицина. В закона трябва да се окаже процедурата, не може да се указват заболявания. Сега ще върнем старото положение. Никой за сега не иска да види двата закона. Две прекрасни идеи-приватизация и окрупняване, му ги взеха. Москов направи много грешки, не съм му защитник. Но в парламента ръсят такива глупости. Против съм понятието социално значими болести. Такова понятие няма в цял свят. Трябва да се говори за тежест на заболяването. Реформата ще се блокира. Ще имаме по-сериозен хаос. Здравната карта е само снимка. Белгия направи здравна карта и взеха решение за окрупняване на болниците.

Бившият здравен министър Стефан Константинов добави: Нямаме против разделянето на пакета, но не е ясно защо се прави. Трябва да има дефиниция какво е. Когато има наредба и закони, тези понятия трябва да са упоменати. Не се спира реформата, това е дълъг процес. Ние сме на ниво идеи в момента. Следва Москов да преосмисли идеята за пакетите, тя не води до никъде. Ще загуби, защото с упорство няма да стигне до никъде. Безсмислено е, когато разделяте пакета и оставяте една институция да плаща, това не води до никой. Изразходват се нерационално средства. Доводите за и против отпечатъците се говореха преди една година за чекиране с лична карта. Москов каза, че ще излови шашкъните. И сега реши, че резултатът от личните карти е никакъв. Ако някой реши да лъже, ще излъже и с пръстовите отпечатъци. Сега вменяваме вина на всички. Това е обидно за пациентите, да си слагате пръста. Аз мога да се откажа да дам отпечатък, защото съм здравно осигурен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5576 |11.03.2016 Проф. Пушкаров: Все повече пари се отклоняват от научните изследвания! . 10| 6036 |08.03.2016 Проф. Гечев за Фрог: Ректори махат мандатите си заради обществени поръчки . 2| 7981 |06.03.2016 Синът на загиналия свидетел срещу Галеви Пламен Миланов катастрофира . 10| 8392 |02.03.2016 Проф. Пантев: 3 март е “големият взрив”, който възстановява България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads