Реклама / Ads
4| 4486 |05.02.2016 НОВИНИ

Проф. Минеков: Прави се в културата закон за корупция и разруха

.
проф. Велислав Минеков
Прави се закон за корупция и разруха. В българския парламент изглежда няма повече от 3 лица с грамотност, които да разберат за какво става дума. От другата страна има хора, които много ясно се досещат, че това е фабрика за джобни пари. Това каза проф. Велислав Минеков по повод одобрените на първо четене промени в Закона за културното наследство, които предвиждат намеси в ценни обекти да не се разглеждат от Националния институт за паметници на културата, а от експерти в общините.
 

Ученият определи поправката като „трагедия“. Форум „Културно наследство“ осъди с остра декларация проекта и отново поиска оставката на министъра.

 

Това ще доведе до бързо пренасяне на куфарчета със средства. Първо Институтът беше унищожен. Той беше колабиран до онова, което биолозите и зоолозите наричат скелетна популация. Това беше пожелано, абсолютно поставено като цел.

Институтът се управлява от временно изпълняващ директор вече 3 години. С услугите на тази г-жа институтът беше допълнително съкратен и от бившето величие с 3000 служители, бе смазан до 45 души, които да не могат да работят и да бъдат обвинени, че не могат да работят!  Успехът е очевиден! Най-сетне пробива един много странен закон, в който се създава пряка пътека на този, който ще предлага корупция и на този който ще приеме. Ако преди трябваше в този институт да задействате 10-15 човека едновременно, да ги корумпирате, всички да се споразумеете помежду си, а накрая да почерпите и министъра и неговия главен секретар, сега вече знаете къде носите този куфар, каза Минеков.

 

В Института стоят над 3000 необработени становища и преписки, имотите от които поголовно ще бъдат унищожени, когато законът влезе в сила. Има хора, които са готови с чували с пари само и само да се случи този закон! Има туристически босове, които държат къщи в архитектурни резервати! Един такъв  вече е накупил 9 възрожденски къщи в Арбанаси… полека-лека ту пламнат покривите им, ту падне някакъв зид, за да може един ден всички тези руини да бъдат изчистени и той да си направи хотелчета спрямо неговите архитектурни разбирания и неговите разбирания за възрожденска архитектура. Чудя се как е възможно да продаваш собственото си национално наследство, завърши експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4594 |05.02.2016 Местан прави българска партия за малцинствата! . 36| 11005 |04.02.2016 Проф. Константинов: Да се изрине един втори ешелон в МОН . 0| 4992 |03.02.2016 Сливен с нов областен управител . 40| 8892 |01.02.2016 Фрог установи: #КОЙ се прави на умряла лисица за разкритията на Шпигел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads