Реклама / Ads
31| 9750 |05.10.2020 НОВИНИ

Проф. Минеков е пред ЕП в Брюксел, всички се питат къде е премиерът Бойко Борисов /видео/

.
Проф. Велислав Минеков
Денят е решаващ. Затова сме тук. Ефектът ще бъде при нас, при българите, които живеем в България и при българите, които живеят в чужбина. Това ще бъде голям удар за управляващите.
 

Това каза проф. Велислав Минеков от "Отровното трио" който разговаря с журналисти пред сградата на Европейския парламент в Брюксел. Тази вечер в 21 часа там ще  се проведе дебат за върховеството на закона, в който ще бъде коментирана и ситуацията с протестите в България.

 

"С тези фондове създадоха корупция в България, създадоха олигархия. С или без решение България утре ще бъде друга. Тези средства, които се раздават, за да бъдат окрадени, вероятно ще бъдат намалени. Не е възможно да се строи аутобан със 70 % от средствата. Не е възможно това да не се вижда.", каза още представителя на "Отровното трио".

 

"Очакваме от ЕП жест към правителството и жест към протестиращите, които вече съвсем не са малко. Надяваме се на подкрепата на Европа. Това трябва да се случи. Европа е крайно време да спре да е сляпа и да не забелязва тази корупция.", коментира още проф. Минеков.

 

На поканата за среща с него се отзоваха много кореспонденти на българските медии в Брюксел, но и много чуждестранни медии. За да разговаря с професора пред сградата беше и ирландската евродепутатка Клеър Дейли, която стана известна у нас с острите си критики към управляващите в България и най-вече към главния прокурор Иван Гешев. Тя също разговаря с журналистите и сънародниците ни пред сградата на ЕП.

 

В същото време в социалните мрежи бе разпространен клип, за който се твърди, че на него се вижда министър председателят Бойко Борисов, който излиза от спортен комплекс в Дианабат, където се знае, че той често ходи да спортува и където се провеждат много от срещите му.


.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5790 |05.10.2020 Българи се събират пред сградата на ЕП в Брюксел . 7| 4807 |05.10.2020 Председателят на ЕК се самоизолира заради контакт със заразен с COVID-19 . 21| 8533 |05.10.2020 Проф. Маргарита Младенова: Децата ни са на протестите. А ние къде сме? . 19| 7498 |05.10.2020 Проф. Анна Кръстева: Високото в българския дух – творците, направиха на пух и прах опорките на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads