Реклама / Ads
21| 8104 |01.07.2012 НОВИНИ

Проф. Раденовски: "Пирогов" е гръбнакът на здравеопазването

.
проф. Димитър Раденовски
По отношението на заплащането в болницата е създадено ноу-хау. Имало сравнително ниски основни заплати, но допълнителните възнаграждения били за свръхзаработване, обясни изпълнителният директор на спешния институт.
 

Наистина е тежко, защото се намирам в кръгова отбрана, а бях поел джентълменско споразумение пред принципала си да не излизам по медиите, коментира по ТВ 7 изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Димитър Раденовски по повод скандалите в спешния институт. Не бяха пощадени нито лекари, нито сестри, нито администрация, а това е една структура от националната сигурност, която има специални задачи. Трябваше да се изчака, да се види има ли наистина някакви прегрешения, толкова ли са големи. Ние оправихме задълженията, в момента "Пирогов" е в прекрасно финансово състояние, изреди той.

Раденовски каза, че докладът за "Пирогов" е изтекъл по неведоми пътища. Бил дебел, за разлика от отговора му, който бил тъничък, но пък се отнасял до обществените поръчки, гражданските договори. Лечението на пациентите е на социално слаби и неосигурени хора. По отношението на заплащането в болницата сме създали ноу-хау. Имаме сравнително ниски основни заплати, но допълнителните възнаграждения са за свръхзаработване. Имаме голям оборот пациенти, които идват сами, за разлика от онези, които идват с линейките на Бърза помощ, каза той.

"Пирогов" е гръбнакът, флагманът на здравеопазването, каза още Раденовски. Основният източник за финансиране на болницата били от НЗОК. Ние се самоиздържаме сто процента и не можем да си позволим такива грамадни заплати, за които се пише, обясни той. Професорът отрече да влиза в партийни разпри, не бил член на никаква партия от години. Ако въпросът опира до мен, ще се оттегля, добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 15999 |18.06.2012 Отмъщение на пациент или самоубийство са версиите за проф. Бусарски . 23| 8694 |17.06.2012 Проф. Никола Николов: Не съм взимал подкуп, беше клопка! . 24| 5547 |14.06.2012 Министър разкри злоупотреби в "Пирогов" . 8| 12321 |08.06.2012 Проф. Владов извърши уникална трансплантация на черен дроб във ВМА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads