Реклама / Ads
26| 4718 |19.04.2021 НОВИНИ

Проф. Румен Гечев: БСП 4 години бе единственият опонент на ГЕРБ, а сега много партии се правят на първи противници

.
Румен Гечев
В ревизията на управлението на Борисов трябва да се включи цялата държавна администрация, заяви Румен Гечев.
 

„Пред целия български народ беше ясно, че след тази каскада от ежедневни скандали, корупция и разкрития в България, и в чужбина, бюджетът на Република България, парите на ЕС бяха разграбвани по един изключително жесток и безцеремонен начин на принципа „след нас и потоп.” Така описа нуждата от парламентарна комисия, която да разследва сделките на управлението на Бойко Борисов народният представител от БСП проф. Румен Гечев. Той подчерта, че ще предложи на Комисията да има някакви приоритети и да започне да разследва първо най-големите сделки и фирми, защото няма как да се започне изведнъж с всички фирми. Според него в проверката трябва да се включат „цялата държавна администрация и институции под контрола на парламента, защото никой няма илюзии, че няколко човека могат да проверяват такъв огромен обем от сделки, а българските граждани чакат резултати с нетърпение и критичност.

 

„През последните 4 години БСП инициира ред проверки и прокара в Народното събрание решение за такива проверки от страна на Сметната палата. Така че тези доклади са готови от първокласни одитори. Тази комисия трябва да разследва и Комисията за хазарта, тъй като самото правителство на Борисов призна, че най-малко 700 млн. лева са откраднати от хазната. Там има ужасяващи факти, които ние ще изведем черно на бяло”, подчерта Гечев.
По отношение на последните изказвания на лидера на БСП Корнелия Нинова, в които тя алармира за съмнителни действия от страна на “новите партии”, социалистът коментира, че има факти, които трябва да се знаят: „В първите дни на парламента там се разиграват интересни театри. Вярно е, че през лятото „Да, България“ напомпа мускули с едно посещение на една гумена лодка в Росенец, близо до покоите на г-н Доган. Сега партията на г-н Доган, награди „Да, България“ с поста председател на ключовата Бюджетна комисия на България, през която минават 37 милиарда лева. Нещо не ви ли смущава в тази комбинация? Лодката отива до Росенец и се връща с 37 милиарда лева разпределения бюджет на Комисията”, припомни Румен Гечев.
„БСП реагира веднага и точно, защото виждаме, че се разиграва театър

 

„Многострадалната Геновева“. Ако някой си мисли, че ще играе театри в парламента и БСП няма да забележи такива видими с просто око театрални представления, няма как да стане.”, предупреди народният представител от левицата.

 

„Ако „Да, България“ смята така да си подават топката с ДПС и, всъщност, да управляват - няма как да стане. Защото какво става от втория ден? Вече правят опити да изолират и БСП, срещу единствения опонент на ГЕРБ в Народното събрание, която 5 пъти поиска оставка на правителството, която в петъчните контроли на правителството направи достояние на цяла България всичките им основни кражби и подозрения за престъпления. В същото време някои партии изцяло подкрепяха ГЕРБ, а от няколко месеца се правят на първи противници”, заяви Румен Гечев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3302 |19.04.2021 Проф. Ива Угринова с подробности за българския вариант на COVID-19 . 20| 8068 |19.04.2021 Президентът Румен Радев: Спекулация е, че бързам със служебен кабинет . 47| 22734 |18.04.2021 Мика Зайкова: Кой ви е казал, че хората избират Борисов? Да е жив е здрав проф. Константинов! . 3| 3272 |18.04.2021 Проф. Ива Христова: Само два са случаите на българския щам на COVID-19. Минимална е вероятността той да нарасне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads