Реклама / Ads
5| 3746 |05.04.2017 НОВИНИ

Проф. Слатински: Идeята за уседналост- лудост на служебното правителство

.
Проф. Николай Слатински
Не знам как е при вас, ала аз винаги допускам, че в нечия отделно взета глава може да се роди и най-абсурдната мисъл. Както викаше попът в нашето село - всеки си е башкА луд. Но цяло едно правителство да измъдри идеята за уседналост - това ми се струва повече от най-абсурдно! По-безумна и опасна лудост не бях срещал!
 
Това пише професор Николай слатински и продължава:

Вярно е, че от гладната стачка си имам собствено отношение към конституцията, ала отново и отново си казвам мнението - институцията Служебно правителство е вредна и опасна по принцип, въпрос на време е някое конкретно правителство да извърши глупост, която да подпали чергата на България или брадата на обществото ни.

Тази институция е пълно и алогично отрицание на духа на парламентарната република. Вероятно някога Служебното правителство е мислено като извънредна и малко вероятно възможност, ако съвсем се счупи държавническия механизъм. Но ние вече се убедихме, че подобна институция от изключение се превръща в правило, от последно средство - в първото, което идва наум.

Институцията Служебно правителство е безотговорна, доколкото пред никого не е отговорна, а не ми говорете, че е отговорна пред президента, след като никъде не е казано, че за опасни за националната сигурност или криминално застрашаващи я решения в резултат на действия на Служебното правителство, може да бъде отстранен назначилият го президент.

Ако някой ден ни дойде национален разум да променим една на 80% нормална и на 20% вредна Конституция (приета във вид, който да позволи това, което се случи - точно такъв Преход на пълна безнаказаност за кърджалийско-даалийското разграбване на националното богатство и ерозиране на държавността), то едно от първите четири неща, което трябва да направим е да заличим дори като хипотетична възможност съществуването на Служебно правителство. В парламентаранта ни демокрация няма място за тази дефектна и можеща да бъде много опасна институция, завършва професорът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4232 |04.04.2017 Проф. Радулов: Руски мюсюлмани се бият на страната на джихадистите в Сирия . 2| 4736 |04.04.2017 Проф. Чуков: Взривът в Санкт Петербург е послание към Путин от ИД . 2| 4527 |29.03.2017 Проф. Константинов за Местан: Който нарича България ”фашистка”, ще страда! . 0| 5024 |29.03.2017 Избраха проф. Николай Петров за шеф на 10 000 лекари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads