Реклама / Ads
13| 9048 |18.04.2019 НОВИНИ

Проф. Н. Слатински: Корупцията е другото име на България

.
Проф. Николай Слатински
Пороят от оставки се опитва да покаже, че имаме индивидуална вина - полакомил се отделният човек, демонстрирал наглост, проявил безочие, превърнал се в плячкаджия - да си ходи!
 

Така в късния соц се казваше, че отделни хора, на отделни места проявяват отделни нарушения на социалистическата законност, но иначе Партията е непогрешима, системата е стабилна, политическият строй е непоколебим, управлението е загрижено за благоденствието на народа.


Сега е моментът обществото да излезе от летаргията, да преодолее хипнозата, да прогледне и да постави точната диагноза на случващото се: Не, това изобщо не са отделни аморални и безнравствени, алчни и корупционни нарушения на отделни хора!

 

Това е стилът и методът на Партията, това е нейният колективен образ, това е начинът, по който тя употребява властта, това е нейната истинска същност.

 

Тук не става дума за индивидуални нарушения, а за колективно прегрешение. Не само заради удивителната масовост на явлението, а и защото цялата система на властта - служби, институции, структури, агенции - са виждали какво се прави, знаели са какво се върши, наясно са били как се присвоява, имали са пълна представа какви етични и правни норми се нарушават!

 

Ние трябва да осъзнаем, че случващото се е безпрецедентно по мащаб и размах, по нанесени щети и трудно преодолими последици! Никога в най-новата история на

 

България не сме имали подобна ситуация при която не в държавата ни има корупция, а държавата ни Е корупция!


Защото да си помислим - суша има в една страна, когато не падат дъждове и температурите са високи. Но има ли суша в пустинята? Не, няма - няма суша в пустинята, защото пустинята Е суша, сушата е другото име на пустинята, нейното естествено състояние. Точно така и у нас стигнахме дотам, че това, което се случва в държавата не е корупция, защото държавата Е корупция, защото корупцията е другото име на днешната ни държава, нейното естествено състояние.


А, както се пее в песента, това е толкова недопустимо!

 

Николай Слатински, фейсбук
Заглавието е на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4262 |16.04.2019 Проф. Н. Овчаров: След година ”Нотр Дам” ще e възстановена . 6| 7552 |16.04.2019 Проф. Н. Слатински: Няма сигурност в държава с уродлива политика . 2| 5853 |15.04.2019 Проф. Горчев: Не могат да се наливат пари в една нереформирана система . 13| 11205 |14.04.2019 Проф. Стоян Кушлев: Пламен Георгиев няма полезен ход

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads