Реклама / Ads
21| 6464 |30.01.2014 НОВИНИ

Проф. Тадаръков: Доган не се занимава с политика, а с наука

.
Земеделски народен съюз е бил винаги в ЕНП, от понеделник вече не е. Нашият председател е от гражданската листа на "Коалиция за България", нямаме споразумение с коалицията.На 22 февруари ще видим дали ни удовлетворява това, което ще ни предложи "България без цензура".Това каза в "Лице в лице" професор Димитър Тадаръков, бивш шеф на фонд "земеделие".
 

Ние сме в преговорни отношения с Бареков. Като партия "България без цензура" може да влезе в принципни отношения с нас.Управителният съвет ще каже, с кой и в каква форма ще вземем участие в изборите.Двадесет годишната ни битка е да има една центристка земеделска партия.Целта ни бе гибелното управление на ГЕРБ да не е на власт.

Приятелството ми с г-н Доган няма нищо общо с ДПС. На фонд "Земеделие" бях сложен от министъра и г-н Станишев като професионалист.Чувам се и се виждам с г-н Доган. Той една година не се занимава с политика.Не само съм убеден, той пише дисертация, занимава се с наука, това е веруюто, което го води.Много хора, които не познават г-н Доган, нямат вярна мярна единица за него. Щом е казал пред конгреса, че излиза от политиката, той си спазва казаното. Никога не говорим за политика.Говорим за наука, за нови технологии, работи с чуждестранни учени в България.Сигурно го вълнуват протестите, но с мен не коментира това нещо, сподели Тадаръков..

Българската икономика е в застой. За да има развитие този механизъм трябва да е зедвиже предварително и да дойдат първите резултати. Ако при Бойко Борисов бяха инвестирали пари в икономиката, на третата година щяха да дойдат резултатите. Сега се прави същата грешка, каза още той.

Оставили сме в банката 36 млрд. Значи не вярват нито в миналото, нито в това правителство.Ако вярваха, щяха да ги изкарат. Тези пари и сега се въртят в банковите кредити. Освен това има 250 000 безработни, коментира професорът..
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5879 |28.01.2014 Проф. Илчев: Интуицията на Борисов му изневери . 23| 4897 |26.01.2014 Проф. Илчев сезира прокуратурата за окупацията . 11| 5609 |25.01.2014 Майката на Доган: Не е идвал 3-4 години . 16| 5575 |25.01.2014 Проф. Илчев: Аргументите на окупаторите подскачат като гумено топче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads