Реклама / Ads
0| 6326 |24.06.2015 НОВИНИ

Проф. Тагарев упрекна Борисов, че не говори пронатовски

.
Тодор Тагарев
В студиото на "Лице в лице" бившият военен служебен министър Тодор Тагарев остро нападна премиера Бойко Борисов за това, че не говори пронатовски и не вижда, че България е застрашена от агресията на Кремъл. Според него това го правели отделни министри и институции.
 
България е застрашена от агресията на Кремъл. Хибридната война е доста притеснителна. Пропагандата срещу страни от НАТО и сплотеността на НАТО е притеснителна. Създаване на тези сили е част от решението, не цялата част, каза още Тагарев, коментирйки разполагането на натовски оръжия и сили в България.

България е един надежден съюзник на НАТО, смята той. Според Тагарев обаче няма достатъчно ясно изявление от страна на Борисов по темата, а такава била нужна. НАТО не е благотворителна организация, това е един престижен клуб, на достойни държави, които споделят еднакви ценности и защитават общата си сигурност, изтъкна Тодор Тагарев.

Не може премиерът да казва, сега няма да харчим пари , защото сега няма. Това за харченето на пари не е точно така. След като бе приет държавния бюджет, кабинетът отпусна 55 млн. за ограда. Няколко пъти са дадени по стотина милиона за други приоритети, а за отбраната няма, продължи атаката си срещу Борисов и втория му кабинет Тагарев.

С притеснението на част от съюзниците той обясни разполагането на американска военна техника в тях. По думите му заплахата за България от Русия не е по-малка отколкото тази за Прибалтийските страни. Ние сме уязвими на такъв тип поведение и това се разбира много добре в НАТО. Разполагането на американската техника у нас и стартът на ученията отчасти е заради това, изрази мнение бившият министър на отбраната. 250 единици тежко въоръжение, това е една тежка бригада. Това категорично не може да бъде заплаха. Една бригада не може да направи нищо навън. Това не е някаква военна сила, която да бъде заплаха, за когото и да било, категоричен бе Тагарев.

Пазенето на небето ни от гръцки самолети е удар върху националното самочувствие, посочи Тагарев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7539 |18.06.2015 Проф. Близнашки - експерт на ДПС в парламента за промени в Конституцията . 0| 5400 |13.06.2015 Почина проф. Емил Владков . 18| 4977 |12.06.2015 Проф. Овчаров: Този Самуил ми идва твърде "зверски" в очите . 86| 11173 |08.06.2015 Проф. Павлов: Софийският паметник на Самуил е отрицание на скопския

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads