Реклама / Ads
50| 10503 |10.05.2012 НОВИНИ

Проф. Вучков: Бойко няма замаха на Тодор Живков

.
професор Ю. Вучков
Живков търсел и се сприятелявал с интелектуалци, докато сегашните политици били близки с футболисти, манекенки, певачки и даже врачки. Ж. Желев седял като кукуряк на припек, Плевнелиев щял да я докара до кривата круша, Н. Младенов бил мимоза.
 

След 1989 г. в политиката нахлуха самозванци, не ни управляват качествени хора, те нямат качествата на Тодор Живков, въпреки неговите грехове, коментира по ТВ 7 проф. Ю. Вучков. Значи той с всичките си идиотщини е личност, бил гъвкав и маневрен. Бойко Борисов няма замаха на Тодор Живков, който рискувал и се хвърлял в решения.

Днешните политици не са държавници, те са любители, нямат фантазия и творческо въображение. След 89-та година се учеха да управляват държавата, след като я бяха яхнали, каза Вучков. Живков търсел и се сприятелявал с интелектуалци. Сегашните били близки с футболисти, манекенки, певачки и даже врачки. И Тодор Живков слушал Ванга, но тя била явление.

Цели 2 десетилетия политиците ни не разбрали, че трябва да се развива доброто, колкото и малко и незначително да е то. Чудовищната червена бюрокрация била разширена; фондациите пък работел с държавни пари. Някои успехи в земеделието и промишлеността, туризма и културата били сринати.

Желю Желев сринал земеделието, но сега лъжел, че това е направил Филип Димитров и сега седял като кукуряк на припек да възхвалява Елцин. Росен Плевнелиев нямал реална представа за цялата специфика на президентската дейност и ако я карал така, щял да я докара до кривата круша. Нямал реални практически умения за оправяне на България. На нас ни трябва президент-арбитър, за да балансира крайностите в държавната политика. Досегашните президенти работят за собствената си прослава, констатира професорът. Маргарита Попова пък говорела за президентството като за консултантско бюро. Меглена Кунева говорела като латерна, а гласуващите за нея били слънчасали. Значително по-отраканият й суфльор Даниел Вълчев пък бил изстрелян от генералското движение, продължи професорът. Измежду Догановите хора няма глупави хора, но българските турци вече са разочаровани от Догановата дружина, каза той. Капка Георгиева правела наивно-ученически опити да предложат нещо по-различно, но тя и синът й нямали интелект за тая работа, докато Волен Сидеров бил по-буден и умеел да държи речи. няма бъдеще за националистите.

В Бойковото правителство има един юнак Николай Младенов, който трябва да си ходи веднага. Той се ежел само в България, много бавно се задействал, бил мимоза, съобщи професорът. Накрая заключи с обръщение към водещия Н. Бареков: "Благодаря ти, че ме слуша така умно!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6228 |04.05.2012 Президентът ще бойкотира срещата в Ялта . 11| 6531 |04.05.2012 Ю. Вучков: Днес целият свят е превъртял . 13| 6782 |28.04.2012 М. Миков: Бойко Борисов е силно харизматичен лидер . 48| 7001 |12.04.2012 Проф.Вучков: Борисов да национализира имотите на 20 олигарси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads