Реклама / Ads
8| 4747 |08.06.2015 НОВИНИ

Проф. Вучков: ГЕРБ ще замести РБ с ДПС

.
Проф. Юлиан Вучков Източник: Булфото
Всичко живо ненавижда сегашната власт, изпитва люто недоволство от нея, защото сме на дъното на Европа. Навсякъде е толкова гнило и толкова безнадеждно положението. Всички партии, които са в парламента, са изчерпани.
 
Това коментира в студиото на бТВ проф. Юлиан Вучков и продължи - промяната няма да стане, защото са си създали една удобна мафиотска система, която им позволява непрекъснато още сто години да влизат в парламента, макар че са правили мръсотии, и защото народът е много инертен, много послушен, много мързелив. Вижда какво се случва, но не може да се надигне да помете тия хора, коментира проф. Вучков.

Милион и триста хиляди души има в София. Къде са те? Само под юргана псуват властта, каза проф. Вучков и призова за масов граждански протест. Според Вучков е излишно да се питат хората за изборното законодателство, защото е ясно, че са за изцяло мажоритарен вот.

С от 4 до 6 процента влизат в НС. Това представителност ли е попита Вучков. Да се гордееш, че си влязъл с от 4 до 6 процента - та Барековци, та АБВ-та, та Патриотичен фронт. Едва 7% има ДПС, а ръководи България близо 18 години, коментира професорът. А така се държи БСП, така се размахва, така мачка българските партии, като че ли има 50%, коментира още той.

Реално на тези избори всички тия партии ще имат не повече от 20%, прогнозира Вучков. 80 процента от народа е срещу тях. Бариерата трябва да бъде най-малко 10%, за да влезеш в парламента, смята проф. Вучков.

Сегашният парламент той определи като комедиен театър, а интервютата на премиера Бойко Борисов като артилерийско самохвалство, изключващо всякаква критика. Не е интелигентен, но е хитър, допълни той.

Професорът напомни на премиера за строителството през социализма, за да опровергае думите му, че през неговото управление най-много се е построило. Той дори заяви: И метрото беше прокопано по времето на Тодор Живков, хайде да не се хвалят толкова! Професорът Вучков критикува Борисов и по отношение на жените. Той се чуди как може премиерът да натовари с толкова отговорности „безпомощната" Румяна Бъчварова, която „мрънка, срича".

Ние ще патим жестоко, ако не разрешим проблема с ромите, смята Вучков. Той признава, че упреците към тях са верни, но не можем да ги изгоним, защото няма да ни позволят. Според него трябва да има диференциран подход, защото има роми, които работят.

20 роми в момента продават книги в България. И някои от тях дори са ги прочели, посочи професорът.

Проф. Вучков прогнозира, че Борисов ще се раздели с реформаторите и ще се съюзи с ДПС. Убеден е, че Конституцията трябва да се промени, а главният прокурор трябва да е първо прокурор.

Паметникът на цар Самуил, който откриват днес, на проф. Юлиан Вучков му прилича на ядрен вампир. Самуил е един благороден човек, нещастен, защото пада Българското царство, коментира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4816 |08.06.2015 Лечков: ГЕРБ се капсулират като вземат властта . 4| 4835 |08.06.2015 Проф. Константинов: НС да не сменя въпросите за референдум . 6| 6078 |07.06.2015 Проф. Константинов: Референдумът по-скоро ще се провали . 25| 6174 |07.06.2015 Проф. П. Иванов: 19 българи дневно опитват да се самоубият!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads