Реклама / Ads
2| 4358 |30.10.2014 НОВИНИ

Прогресивното облагане ще облекчи милиони българи

.
Чавдар Георгиев
„ Прогресивното данъчно облагане е по- справедливо, затова първият законопроект, който внасяме в НС е този”- това заяви депутатът от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГЯРИЯ Чавдар Георгиев. Той изтъкна, че така левицата изпълнява първия си ангажимент, който пое в предизборната си платформа.
 
Георгиев бе категоричен, че този законопроект разпределя данъчната тежест по-справедливо и така милиони български граждани ще получат допълнително облекчение за семейния си бюджет.

„Ако всички партии са национално отговорни и мислят за своите избиратели ще подкрепят този законопроект”, коментира Чавдар Георгиев. Той поясни, че законопроектът премахва единната данъчна ставка от 10%, която вече е изиграла своята роля да повдигне събираемостта на данъците. „В никакъв случай данъчната тежест не става непосилна за хората, които получават по-високи доходи”, обясни социалистът.
Георгиев разясни, че БСП е искала да въведе тази реформа  още при кабинета „Орешарски” , но не е имало подкрепа от ДПС. Депутатът изтъкна, че левицата е успяла да въведе възстановяването на данъка върху минималната работна заплата и  ще настоява това да се изпълнява.

Няма как да се очаква БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ да е отговорна за съставянето на правителство. Има изборни резултати, суверенът е определил своя избор и той трябва да бъде зачетен. „Няма как да има правителство на всички, има дясно-центристко мнозинство и се надявам колегите от другите партии да проявят максимален конструктивизъм и да намерят своите допирни точки”, добави той
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4388 |29.10.2014 Миков задейства връщането на прогресивното подоходно облагане . 15| 5853 |28.01.2014 Дора Янкова: Ще облекчим административните тежести на местните власти . 55| 5036 |11.10.2012 България била единствената страна в ЕС без облагане на лихвите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads