Реклама / Ads
8| 10072 |15.01.2017 НОВИНИ

Прокопиев: Ключова информация за КТБ може да освети служебния кабинет

.
Иво Прокопиев
Нямам информация по формиране на новия служебен кабинет. Важна е неговата функция. Може да освети важни процеси и да направи достъпна ключова информация . Например какво става с КТБ, защото синдиците отказват такава информация. Това заяви бизнесменът Иво Прокопиев.
 
Какво са направили синдиците? Колко са събрали? Къде са отишли парите? Отишли ли са по посока на политически интереси?  Финансовият министър каза, че се очаква да се съберат едва 10 процента от активите на КТБ. Тези въпроси постави Прокопиев пред bTV.

Според бизнесмена Иво Прокопиев обвинението, което прокуратурата му повдигна е „скалъпена история”, която няма нищо общо с фактите и правото. През седмицата той беше обвинен заедно с двама бивши министри – Трайчо Трайков и Симеон Дянков, заради продажбата на акциите на ЕВН. И до момента не знам какво точно ме обвиняват, че съм извършил, подчерта Прокопиев пред bTV. „Това, което пише, е, че умишлено съм улеснил Дянков да извърши някакви неща чрез разяснения. Ако разяснението беше криминално престъпление, журналистите трябваше да са с доживотни присъди”, допълни той.

Бизнесменът подчерта, че пазарът е определил цената, на която се продават тези акции, а политическото решение да се продават е взето от компетентните органи – правителството, Агенцията за приватизация. „Механизмът за продажба е под надзора на Комисията за финансов надзор. Никъде скрито покрито няма. Ако някой е отговорен и са допуснати нередности, това са ръководителите на тези три ведомства”, поясни той.

„За всички е прозрачно каква е крайната цел на тази политическа атака със средствата на държавното обвинение. Жалко е, че сме се докарали до там като държава и общество прокуратурата да изпълнява толкова грозни и зле скалъпени поръчки. Крайната цел е да бъдат уязвени доброто име и репутацията на медиите „Капитал” и „Дневник”, които от много отдавна са трън в петата с неудобните истини и журналистически разследвания, които провеждат”, подчерта издателят.




Той коментира и създаването на партията на Христо Иванов. Не стоя зад "Да, България". Бях там, защото имам сходни идеи с тези хора. Това не е партия на някой. това е партия на едно поколение, което  иска да се изяви и политически с чисто граждански средства и инициативи. Не съм от дарителите на тази партия. Едно от ключовите неща, което ще им реши успеха е , да останат независими от разни интереси, обясни Прокопиев.

Никой не може да предвиди какво ще се случи на изборите. Виждам нарастваща нетърпимост у хората. Времето на политическото нищоправене е изтекло. Изискват се  други качества от нашия политически елит. Ще се създаде политическа ситуация, която  е променена, коментира той своите очаквания от изборите.

Успешен мандат - такава бе оценката му за завършващия мандат на президента Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3667 |06.01.2017 ЧЕЗ има информация във всеки момент за засегнатите места . 4| 10140 |12.12.2016 Само във Фрог: Властта сложи ръка върху информацията за Хитрино . 0| 4013 |06.12.2016 Дават 11,000$ за информация за убитата наша студентка в САЩ . 0| 3694 |24.11.2016 Мобилните оператори ще дават по-бързо информация за бедстващи хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads