Реклама / Ads
2| 5778 |19.11.2016 НОВИНИ

Прокопиев: Премиерът говори като шеф на строителна фирма и началник на жълт сайт

.
Иво Прокопиев
Още от 2013 г. в обществото върви един много оживен и дълбок разговор за това как да променим начина, по който се прави политика – ние реално загубихме 10 г. в циклене, жизненото равнище е каквото беше през 2007 г. Това каза бизнесменът Иво Прокопиев по БТВ.
 

 Според него българският избор е „между фалшиво зададени теми и проблеми” и техните фалшиви представители. Прокопиев подчерта, че истинският проблем е как ще преминем през следващите 20 г., през които трябва да се случат такива промени, които преди са ставали за три столетия: „Днес най-голямата фирма за хотелски услуги няма нито една стая, най-голямата транспортна компания няма нито една кола, в Швеция обсъждат премахване на физическите пари (…) магистралите, с които Борисов се хвали, скоро ще са ненужни, защото транспортът ще е организиран по съвсем друг начин”.

 

По повод подмятането на премиера в оставка, че от падане на правителството печелят и „агнешките главички”, бизнесменът посочи, че това е „пълна глупост” и „това, което хората разбраха, е, че премиерът ги нарича овце и не мисля, че това му помогна”.

 

Той призова Борисов да уточни какво е имал предвид, като напомни, че преди е имало изказване за предлагани от „кръга Капитал” министри, от което след това министър-председателят след това се отрекъл. „Не може нашият премиер половината време да говори като директор на строителна фирма, а през другата половина – като главен редактор на жълт сайт”, подчерта той.

 

Той няма притеснения от анонсираното от финансовия министър в оставка Владислав Горанов анализ на приватизационните сделки на „агнешките главички” и действията на един „разградски бизнесмен” (Прокопиев е родом от Разград – б.р.): „Не съм правил никакви нечисти сделки през годините, аз съм бил обект на най-свирепи проверки от времето на Костов насам. Всички, срещу чийто интерес „Капитал” публикува журналистическо разследване, изливат институционалния си гняв върху моята глава”.

 

В тази връзка той посочи, че прокуратурата е по-скоро част от проблема КОЙ, а не от решението. Въпреки това, той похвали действията на държавното обвинение по казуса „Белене”: „Никой голям инвестиционен проект не е сам по себе си добър или лош – това дали един ядрен проект е добър или лош зависи от това дали създава стойност”.

 

Иво Прокопиев беше категоричен, че няма намерение да влиза в активната политика, но в момента има много българи от различни сфери, политически партии и точки на света, които работят за това страната ни да бъде едно по-добро място. Тази общност „няма цвят, има идеи, принципи и цел”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13730 |19.11.2016 Атанасов с бомба! Кунева, Москов и Лукарски се договорили предварително с Борисов да са министри . 3| 6865 |17.11.2016 Премиерът: Народът има къса памет – помни година и половина . 0| 5864 |16.11.2016 Само във Фрог: Тежки преговори в „Дондуков” 2 за служебен премиер . 1| 3887 |15.11.2016 Тръмп и Путин вече говориха по телефона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads