Реклама / Ads
12| 5367 |19.06.2014 НОВИНИ

Прокопиев: "Убийството" в прокуратурата си свърши работата

.
Бизнесменът Иво Прокопиев
Грешката на прокуратурата около „убийството" на Делян Пеевски си свърши работата - да подрони авторитета на Цветан Василев. Това е феноменът, който разбива институциите. Очевидно, че това беше скалъпена история, но от друга страна проверките показаха, че в банковите институции има нарушения.
 

Това каза бизнесменът Иво Прокопиев в сутрешния блок на бТВ. Става въпрос за една политическа партия. Това е партията на Делян Пеевски. Пеевски е наместникът на Ахмед Доган по всички финансови дела, а г-н Доган - по всички политически, допълни Прокопиев.

Държава, управлявана от такава структура, няма как да бъде богата и успяла. Всички малки държави, които са управлявани така, фалират и това е факт. Пеевски е буре с барут, около което се пали огън, заяви Иво Прокопиев.

„Конфликтът между Пеевски и Василев е принципен. Обикновено г-н Пеевски не казва истината. Винаги ме е притеснявало разбиването на институциите в България. В момента те са в хватката на една група хора, която е заинтересована от обществена опозиция. Една от малкото ключови институции, които се противопоставиха, беше „Икономедия", изтъкна бизнесменът.

Отношенията на Пеевски и Василев са много сложни. В продължение на четири-пет години, благодарение на голямата финансова подкрепа, тази групировка се разрасна. Цялата гигантска структура притежава активи от 11-12 милиарда и е неуправляема. С течение на времето тази структура започна да се огъва под собствената си тежест. Тези пари ги няма, те са от заеми. Тази олигархична пирамида се разпада под собствената си тежест, смята Прокопиев.

Василев намекна, че крайният собственик на структурата, към която текат пари, е г-н Пеевски. Финансовите институции не финансират дружества с неясен собственик. Ако законодателството е спазено, БНБ и КТБ знаят кой е крайният собственик, коментира Прокопиев. Нека да кажат кой е той. Според бизнесмена, основата на конфликта между Делян Пеевски и Цветан Василев е желанието да се придобие някаква банкова институция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4961 |18.06.2014 Прокуратурата оттегли протеста за освобождаване "килърите" на Пеевски . 15| 5211 |17.06.2014 Ген. Атанасов:Прокуратурата е безконтролна,има дисбаланс на институциите . 14| 5901 |16.06.2014 Ген. Атанасов: ДПС да бъде изолирано от прокуратурата . 2| 5043 |15.06.2014 Прокуратурата оспорва свободата на "убийците" на Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads