Реклама / Ads
1| 5708 |28.11.2014 НОВИНИ

Прокуратурата се чуди дали да иска постоянен арест на Ахмед Муса

.
Ахмед Муса
Окръжната прокуратура в Пазарджик все още не е внесла искане за налагането на постоянен арест на Ахмед Муса Ахмед, обвинен в проповядването на война и разпространяването на антидемократична идеология. 72-часовата му мярка за задържане изтича утре.
 

 

В момента все още се изготвят мотивите за искания постоянен арест Ахмед Муса. Според адвоката на Ахмед Елвира Панкова, ако прокурорското искане бъде внесено до обяд, то делото за налагането на постоянен арест може да се гледа в следобедните часове днес. Денят и часът обаче ще определи Пазарджишият окръжен съд, съобщи БНР.

 

Подръжниците на Ахмед очакват днес той да бъде освободен. Майката на Ахмед Живка и съпругата му Анка споделят: Ще чакаме сега да видим дали ще го пуснат. Нищо не знаем. Кажете на вашите колеги да не пишат врели - некипели, каза съпругата му.

 

Преди малко илязох навън. Още са тука. Сюрия. 160 кръвно вдигнах. Лекарства пих. Ние чакаме заради делото нещо, те излезнаха други работи, коментира Живка - майката на Ахмед.

 

Анка пък сподели, че ги плашат и че когато излязат, хората ги гледат с други очи. Майката и съпругата на Ахмед са категорични, че той е невинен. Жителите на Пазарджик обаче одобряват показността на проведената акция.

 

Междувременно стана ясно, че проверка ще установява изтичането на информация във връзка с акцията в ромската махала на Пазарджик. Да бъде извършена вътрешна проверка, по повод оповестена в медиите информация, относно наказателно дело до съдебното производство, което не е следвало да бъде публикувано на сайта на Окръжния съд, е разпоредила председателят на съда Елеонора Сирафимова.

 

В ромския квартал "Изток" продължава да има засилено полицейско присъствие. Полицията е взела допълнителни мерки за осигуряването на реда пред сградата Пазарджишкия окръжен съд в случай, че днес се гледа делото за налагането на постоянна мярка "задържане под стража" на Ахмед Муса Ахмед.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5606 |27.11.2014 Премиер и президент не искат острова подарък на бг бизнесмена . 1| 5032 |27.11.2014 Министър Кралев иска нов Закон за спорта . 0| 5854 |27.11.2014 Получаваме само 6% от поисканата финансова помощ за наводненията . 2| 5032 |27.11.2014 Павлова: Ще получим 10,5 млн. евро за пострадалите от бедствия общини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads