Реклама / Ads
8| 5164 |07.10.2014 НОВИНИ

Прокуратурата иска доживотна присъда за убиеца на банкерката

.
Любомир Симеонов
Прокуратурата настоява убиецът на бургаската банкерка Павлинка Йовчева - Любомир Симеонов, да получи доживотен затвор при първоначален специален режим, съобщава Burgas.utre.bg.
 

Припомняме, на 19 юни Бургаският окръжен съд осъди на 20 години затвор обвинения за убийството Симеонов. Той е убил банковата чиновничка от бургаския клон на „Уникредит Булбанк" Павлинка Йовчева през септември 2013 г. Обвинението за убийство бе придружено с две тежки квалификации, за които бившият военен можеше да получи и доживотна присъда.

 

Пред Апелативния съд в Бургас днес показания по делото дадоха 46-годишният Михаил Загорчев и 49-годишният Деян Сергеев. Те защитиха Симеонов, като заявиха, че е бил притискан от „Уникредит Булбанк" да смени фирмата-изпълнител на неговия проект за завод за преработване на билки.

 

Свидетелите обясниха, че до 2012 г. подсъдимият е нямал проблеми с изплащането на кредитите си. Те се появили, след като проектът му е бил одобрен от Държавен фонд „Земеделие". За изпълнението му Симеонов имал нужда от свежи пари за дофинансиране. Именно заради това поискал кредит от „Уникредит Булбанк" и проблемите му започнали. Свидетелите твърдят, че от банката поставили условие на Любомир Симеонов да смени фирмата-изпълнител и му препоръчали друга фирма-партньор.

 

Михаил Загорчев и Деян Сергеев са разпитани като нови свидетели по предложение на защитника на Симеонов, уточнява БТА. Адвокатът поиска още назначаване на нова петорна психиатрично-психологическа експертиза с участието на военен психолог. Искането обаче бе отхвърлено от съда.

 

Защитата на подсъдимия пледира и за намаляване на предложението наказание от 20 години под предвидения минимум от 15 години, а именно 7 години лишаване от свобода. Той се позовава на многобройни смекчаващи вината му обстоятелства, включително причината да извърши престъплението. Адвокатът приема, че първоинстанционният съд неправилно е възприел фактическата обстановка по делото, защото не е отдал достатъчна тежест на доказателствата за отношенията между подзащитния му и банката, в която е работела пострадалата.

 

В защитата си пред съда Симеонов обясни, че много добре съзнава какво е направил и че е отнел най-ценното. „Твърдя, че съм го извършил в ненормално състояние", заяви той. Мотивите за извършване на престъплението били, че в нарушение на правилата, банката го подвеждала две години, че ще го кредитира, след което отказала да финансира проекта на фирмата му. Очаква се съдът да се произнесе по делото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 7777 |07.10.2014 Алгафари: "Митковчетата" в БСП искат да управляват и с Борисов . 19| 4703 |06.10.2014 Ударихме най-ниската избирателна активност от 1989 г. насам . 2| 6854 |06.10.2014 Румяна Бъчварова: ГЕРБ ще иска подкрепата на Патриотичния фронт . 13| 5375 |05.10.2014 Френският посланик: Европа иска стабилна България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads