Реклама / Ads
37| 9380 |07.06.2013 НОВИНИ

Прокуратурата иска имунитета на Петър Ангелов от ДПС

.
Източник: dps.bg
Прокуратурата ще поиска снемане на депутатския имунитет на народния представител от ДПС Петър Симеонов Ангелов, се посочва в съобщение на прокуратурата. Ангелов е привлечен като обвиняем за участие в престъпна група и данъчни престъпления в размер на над 4 милиона лева.
 

В съобщението се казва, че при главния прокурор на България е постъпило предложение от Софийска градска прокуратура (СГП) за внасяне на искане до Народното събрание, за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Петър Симеонов Ангелов - народен представител в 42-roто НС, избран от листата на Политическа партия "Движение за права и свободи".

"В момента, в който главният прокурор внесе искането си, веднага ще се откажа от депутатския си имунитет, за да не възпрепятствам работата на институциите", заяви Ангелов. "Вярвам в прокуратурата и съм "за" да се направи проверка, за да може да се изчисти името ми", каза още той.

Досъдебното производство е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура.

По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно-техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи.

Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март 2012 г. за извършени престъпления - участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за данъчно престъпление - избегнато плащане на данъчни задължения в размер на над 4 млн лв.

С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.

Главният прокурор на България счита предложението на СГП за напълно основателно и затова в понеделник - 10 юни 2013 г. ще внесе в НС искане на основание чл. 70 ал.1 от Конституцията за снемане на имунитета на народния представител Петър Ангелов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5569 |07.06.2013 Хасан Адемов иска двойно по-голям бюджет . 26| 5396 |07.06.2013 Възобновяват делото САПАРД по искане на Цацаров? . 175| 5444 |06.06.2013 Михаил Миков: ГЕРБ искат да провалят Народното събрание . 14| 4957 |05.06.2013 Цветанов внесе в деловодството отказа от имунитета си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads