Реклама / Ads
5| 6121 |17.02.2019 НОВИНИ

Прокуратурата и КПКОНПИ пак си подхвърлиха ”горещия картоф” Горанов

.
Владислав Горанов
Прокурорската проверка за престъпление по служба и търговия с влияние срещу финансовия министър Владислав Горанов зависи изцяло от решението на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) дали той е в конфликт на интереси. Това твърдят от прокуратурата, но КПКОНПИ твърди, че отдавна е свършено, каквото е поръчано, и резултатите са изпратени на прокуратурата.
 

Това стана ясно от обясненията на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, с която "Сега" са успели да се свържат във връзка с темата. От ноември срещу Горанов тече проверка заради луксозния апартамент на бизнесмена Иван Сариев, в който от години живее със семейството си безплатно.От обяснението на Арнаудова е станало ясно, че държавното обвинение чака КОНПИ да каже, че министърът не е в конфликт на интереси и всичко ще приключи.

 

Изданието пише още, че Арнаудова не е успяла да обясни какво е общото между прокурорската проверка и производството за конфликт на интереси, още повече че държавното обвинение е възложило конкретни действия на антикорупционното звено.

Според Арнаудова производството за конфликт на интереси трябва да приключи до 8 март. Тоест прокуратурата ще реши какво да прави едва след това. Очевидно е, че държавното обвинение се надява да обвърже резултата от това производство с изхода от собствената си проверка.

 

Пресцентърът на КПКОНПИ твърди, че отдавна е свършено, каквото е поръчано, и резултатите са изпратени на прокуратурата. Какво е то - се пази в тайна. Проверката за конфликт на интереси започна в началото на декември и обяснението от КПКОНПИ е, че ще приключи в законовия двумесечен срок, който имат право да удължат веднъж с 30 дни - тоест максималното протакане, позволено им от закона, е до март. Резултатът трябва да бъде обявен в онлайн регистрите на комисията, допълва "Сега".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4151 |16.02.2019 Прокуратурата отказа да обвини посочен от BBC търговец на кучета за боеве . 0| 4035 |16.02.2019 Прокуратурата започна разследване на инцидента с товарния влак в Пловдив . 1| 5693 |13.02.2019 Марешки сезира прокуратурата за държавна инвестиция в полза на братя Бобокови от Русе . 0| 4813 |13.02.2019 Иво Костов: В прокуратурата има сигнал от служители на МОН срещу Гератлиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads