Реклама / Ads
38| 5527 |19.04.2013 НОВИНИ

Прокуратурата образува дело за подкуп срещу Станимир Флоров

.
Прокуратурата е образувала дело срещу шефа на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" Станимир Флоров за подкуп, съобщиха от държавното обвинение.
 

Във връзка с получените в Софийска градска прокуратура (СГП) сканирани копия на класифицирани документи, в хода на извършената проверка, започнала на 17 април 2013 г., от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров – директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП). От анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела (общо четири).

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а (подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай).
С постановление от 19 април 2013 г., СГП е образувала досъдебно производство срещу Флоров за престъпление по чл. 302а НК. В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Административният ръководител на СГП Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

Frognews припомня, че вчера Софийската градска прокуратура обяви, че"работи интензивно" по документи, изпратени до държавното обвинение и до печатни и електронни медии. В тях се съобщава, че шефът на ГДБОП Станимир Флоров е разработван заради съмнения за връзки с организираната престъпност. 

Проверката е образувана за разгласяване на държавна тайна. Документите са с гриф "Строго секретно" и в тях има данни за няколко оперативни дела, по които шефът на ГДБОП е разработван.

Подателят е анонимен, като уточнява, че е "дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България". Той обяснява, че няма да разкрие самоличността си, защото с изнасянето на документите извършва престъпление. В писмото той нарича МВР "престъпна групировка", която "брутално ще фалшифицира предстоящите на 12 май тази година парламентарни избори".
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6135 |17.04.2013 Прокуратурата проверява анонимен сигнал срещу Ст. Флоров . 13| 5363 |17.04.2013 Прокуратурата привика на разпит главния секретар на МВР . 28| 5117 |16.04.2013 Мария Капон: За първи път прокуратурата се задейства . 13| 5768 |16.04.2013 Веселин Вучков: Предизборните скандали надделяват над прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads