Реклама / Ads
0| 4167 |16.02.2019 НОВИНИ

Прокуратурата отказа да обвини посочен от BBC търговец на кучета за боеве

.
Ивайло Николов стана център на внимание след публикация на BBC за мащабна мрежа на търговци на кучета за боеве.
Прокуратурата обяви, че няма основания да повдигне обвинения срещу сочения за тартор на международна мрежа за кучешки боеве Ивайло Николов. Името и дейността му бяха разкрити в разследване на BBC.
 

На този етап  прокуратурата няма основания да повдигне обвинения срещу сочения за тартор на международна мрежа за кучешки боеве Ивайло Николов, каза районният прокурор на Русе Яна Илиева, съобщава русенската телевизия TVN.

 

Случаят се проверява, претърсени са много домове и частни имоти в Русе и околностите. Николов е бил задържан за 24 часа, като през това време са били осъществени много проверки. До този момент не са открити доказателства за нарушение на закона от страна на русенеца. В района на град Мартен няма ферма за кучета в размерите, посочени от BBC, още по-малко, на питбули, казва прокурор Илиева. Не са регистрирани и случаи на провеждане на боеве с четириноги. Затова на този етап на Николов няма да бъде повдигнато обвинение.

 

В предаване на BBC, за което Фрогнюз ви разказа, Николов беше обвинен от природозащитници, че е тартора на международна мрежа за организиране на кучешки боеве, че е свързан и с компания в Молдова, която купува и продава кучета за боеве по целия свят. От прокуратурата не изключват Николов наистина да е свързан с подобна компания и да осъществява посредническа дейност, но до настоящия момент доказателства за нарушение на българското и европейското законодателство не са открити.

 

По информация от МВР Николов няма криминално досие и до този момент не е попадал в полезрението на правоохранителните органи.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4052 |16.02.2019 Прокуратурата започна разследване на инцидента с товарния влак в Пловдив . 1| 5710 |13.02.2019 Марешки сезира прокуратурата за държавна инвестиция в полза на братя Бобокови от Русе . 0| 4848 |13.02.2019 Иво Костов: В прокуратурата има сигнал от служители на МОН срещу Гератлиев . 11| 5802 |12.02.2019 „Джи Пи Груп“ се отказа да строи тунел ”Железница", но АПИ все пак им го поръча

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads