Реклама / Ads
0| 4463 |19.04.2016 НОВИНИ

Прокуратурата в Пловдив подхваща случая с паднала отломка върху бебе

.
Прокуратурата в Пловдив подхваща случая с паднала отломка върху 8-месечно бебе. Върху бебешката му количка се изсипаха отломки от неподдържана къща-паметник на културата в центъра на града. Благодарение на спуснатия сенник детето не пострада по-сериозно. Веднага след инцидента родителите са внесли жалбата. Часове след това мястото на улица "Опълченска" беше оградено с предпазни метални платна.
 

От прокуратурата съобщават, че в хода на проверката ще се изискат документи за установяване на собствеността на сградата, за  нейния статут и за проведени ремонтни действия.  Ще бъдат разпитани също свидетели и родителите на пострадалото момиченце, които вече заявиха, че са изкарали медицинско свидетелство за инцидента и смятат да съдят виновните за случилото се, съобщи БНР.   

 

Днес Величко Яков, собственик на сградата заяви, че институциите действат много бавно.  Той  купил къщата - паметник на културата и прилежащия парцел преди две години и оттогава датира  кореспонденцията му с експертите по опазване на паметниците на културата и общинската администрация относно  вариантите  за реконструкция.

Аз в тази сграда нищо не мога да направя. Тя е паметник на културата. Ако аз бях направил това заграждение, което сега е направено с разрешението на Община Пловдив, и съм заградил тротоара, представете си, че тази майка с детето минава не по тротоара, а минава по павираната улица, там където вървят колите, и стане този инцидент, и аз съм направил това заграждение незаконно, дали не е самоуправство това, дали аз имам право да заграждам чужди имоти.

 

По думите на кмета на Район „Централен” Георги Стаменов след съгласуването на цялата документация с  Националния институт за недвижимо културно наследство, тя в момента чака ред  в общинската администрация. Той подчерта също, че сградите на територията на кметството, за които са издадени предписания за укрепване и извършване на ремонти дейности са 300.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4727 |19.04.2016 Всеки момент може да падне нова тухла в Пловдив . 0| 5010 |17.04.2016 Джабмазки удря ДОСТ през прокуратурата . 0| 4377 |16.04.2016 Катастрофира собственикът на Локо Пловдив . 0| 6862 |16.04.2016 Шарков скандално: Прокуратурата ще каже за ваксините това, което трябва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads