Реклама / Ads
69| 7979 |11.06.2012 НОВИНИ

Прокуратурата подхваща Любомир Павлов и Огнян Донев

.
Огнян Донев и Любомир Павлов са спокойни и чисти...
Прокуратурата ще повдигне обвинения на Любомир Павлов и Огнян Донев за „пране на пари”. Собствениците на пресгрупа „168 часа” били получили призовки да се явят утре сутринта в Националната следствена служба. Делото за „пране на пари” и документни престъпления срещу двамата е приключило с мнение за даване на съд, съобщи БНР.
 
До разследването срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург. Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците „Труд“ и „24 часа“ Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност и не могат да докажат произхода им.

Миналата седмица пък в. „Преса“ публикува скандален запис на шефа на Съюза на издателите Любомир Павлов с непознато лице, в който съсобственикът на “Труд” и “24 часа” е заплашвал зам.-градския прокурор Бойко Найденов, че ще го омаскари, ако си позволи да започне разследване срещу него. В своеобразното СРС Павлов казва буквално, че ако Найденов повдигне обвинения срещу него, ще го изтипоса на първа страница на вестниците си под заглавие „Символ на корупцията в България“.

 

Записът предизвикал бурно недолоство в магистратските среди, коментираха пред Фрог нюз запознати. Те припомнят, че с големи връзки и по един „известен начин” преди години Любомир Павлов отървал процес срещу него за злоупотреби в Общинска банка, подготвен му от тогавашния главен прокурор Никола Филчев. Магитрати дори твърдят, че тогава обвинението разполагало с досатъчно материали и доказателства, за да започне процес срещу Павлов. Спасил го Алексей Петров, но срещу гаранция, че Павлов ще върне услугата.

 

Според в. „Преса” Павлов се чувствал спокоен за изхода на делото, защото смятал, че нито един прокурор не би се осмелил да подпише обвинителен акт срещу него и Огнян Донев. Освен това Павлов е искал да вкара в скандала и Цветан Цветанов, защото медийният бос твърди в разговора, че едва ли не вътрешният министър ще лобира в негова ползва в магистратските среди.

 

В прокуратурата има и друго дело срещу съиздателите на „Труд” и „24 часа” – за кражба на акции от партньорите им в медийната група. Любомир Павлов и Огнян Донев били абсолютно спокойни за изхода от прокурорските действия срещу тях. Те разчитали на супер адвокати, освен това имали влияние в най-високите етажи на държавата и никой не можел да ги пипне, коментираха техни познати. Дори се шегували, че медийният шум около обвиненията срещу тях им вършел отлична пиарска работа и те ставали още по-известни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5513 |28.05.2012 И МВР подхваща “кокаиновите крале” . 28| 7892 |08.05.2012 Критиките на ЕК имат демотивиращ ефект за прокуратурата . 14| 6630 |26.04.2012 Зоополиция подхваща собствениците на кучета . 47| 6204 |06.04.2012 Борисов: Питайте прокуратурата защо няма осъдени за “Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads