Реклама / Ads
6| 7373 |26.10.2012 НОВИНИ

Прокуратурата поиска имунитета на Гюнай Сефер и Митхат Табаков

.
Гюнай Сефер Източник: Интернет
Прокуратурата поиска имунитета на депутатите от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков.
 

Ако парламентът даде съгласие, това ще е третото дело срещу Табаков. Досега той има две присъди на първа инстанция - по обвинения за престъпления, извършени, докато е бил кмет на Дулово през 2004 г. И сега прокуратурата иска да го разследва за действия от времето на кметския му мандат.

Фирма на Гюнай Сефер е получила 90 000 лева от община Дулово с подписа на кмета Митхат Табаков, за да построи път в общината, който така и не е построен, обяви по повод разследването на прокуратурата за исканите имунитети на депутатите от ДПС прокурор Ана Малиганова.

Това е само един от договорите, с които разполага прокуратурата, има четири искания за имунитет - по две за Митхат Табаков и две за Гюнай Сефер, като за всяко дело се иска сваляне на имунитет отделно, обясни прокурорът.

При първото досъдебно производство установихме доказателства за привличане на Митхат Табаков и Гюнай Сефер за извършена от тях документна измама в особено големи размери, длъжностно престъпление от Табаков и извършени от двамата документи престъпления.

Подписан е договор за ремонт на път в село Върбено, община Дулово с дължина 1,2 км. Стойността на договора е за 90 000 лева, той е сключен между община Дулово, представена от кмета Митхат Табаков и „Булметс" ЕООД - представлявана от Гюнай Сефер.

През май 2005 г. е сключен договорът, след това е подписано тристранно споразумение между Табаков и Сефер, с което е уговорено финансирането на проекта да е от "ПИП" ЕООД (Публични Инвестиционни Проекти). Изготвен е протокол, с който Табаков и Сефер удостоверяват годността на извършения строеж.

Изготвен е и протокол за извършване на строително монтажни работи и фактура за 90 000 лева с ДСС. Документите Табаков е представил в "ПИП" ЕООД на 27 май 2005 г. и сумата е преведена на „Булметс" ЕООД.

Доказателствата установяват, че условията по договора не са изпълнени, но дружеството „Булметс" е получило сумата, а община Дулово не е получила ремонт на пътя.

Останалите четири договора, сключени между Табаков и Сефер, са ощетили община Дулово с над 1,6 млн. лева. Те са за изграждане на открит базар, закрит базар и два договора за изграждане на биологично стъпало към пречиствателната станция за отпадни води в Дулово.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6031 |22.10.2012 Цветанов: Прокуратурата да каже за случая „Мирослава” . 2| 5839 |22.10.2012 Прокуратурата иска ново дело срещу Ковачки . 14| 5139 |18.10.2012 Прокуратурата се отказа от Шамара . 25| 5399 |15.10.2012 Тренчев поиска оставката на Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads