Реклама / Ads
3| 4387 |23.08.2019 НОВИНИ

Прокуратурата пусна трета порция материали от разследването на ”НАПлийкс”

.
Източник: Прокуратура
Прокуратурата публикува нови доказателства, предоставени от разследващите обвинените в тероризъм след атаката срещу НАП компютърен специалист Кристиан Бойков и шефът му Иван Тодоров.
 

Разследващите до момента няколко пъти съобщиха, че са налични данни за сериозни престъпления, включително опит за дестабилизация на държавата и правителството и всяване на хаос в обществото.

 

"Въпреки прозрачността, в публичното пространство продължават да се разпространяват манипулативни твърдения, които целят персонално злепоставяне на конкретни магистрати и цялостно компрометиране дейността на прокуратурата. Тревожен е подходът на определени лица, политически партии и медии да поставят собствените си амбиции над интереса на повече от пет милиона българи.

Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна, или не се засягат чужди права.", пишат до медиите от пресцентъра на държавното обвинение.

 

Припомняме, че на 08.08.2019 г. в проведено съдебно заседание Апелативният специализиран наказателен съд взе спрямо обвиняемия Иван Тодоров най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

 

До настоящия момент Специализираната прокуратурата два пъти оповести данни от досъдебното производство, тези доказателства са разгласени след разрешение на наблюдаващия прокурор, както и след като същите са били предмет на съдебно обсъждане, поясняват от прокуратурата.  Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, се казва още в съобщението.

 

Този път са публикувани три файла. Единият е със снимки от камерите, към които отново има описание дадено от разследващите, вторият документ съдържа разпити, а третия е озаглавен "Експертна справка".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4023 |23.08.2019 Шефката на Спецпрокуратурата в Македония остава за месец в ареста . 7| 4738 |22.08.2019 БСП иска прокуратурата да провери 11 фирми, свързани с Христо Ковачки . 1| 4146 |21.08.2019 Прокуратурата се самосезира срещу менте лекарството с белина . 9| 6520 |21.08.2019 Арестуваха шефа на спецпрокуратурата на Северна Македония по скандала с ”българска следа”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads