Реклама / Ads

1| 3365 |24.04.2017

Прокуратурата не разследва Христо Иванов

.
На 20.04.2017 г., на пресконференция, организирана от ПП „Да България” г-н Христо Иванов, в отговор на въпрос, свързан с конкретно досъдебно производство в прокуратурата, заяви че знае, че „редовна практика е там такива неща да се държат на трупчета и да се вадят в удобни моменти”, както и че „наказателното производство е напълно необяснимо.
Никой от засегнатите в тези заповеди, нито аз като техен автор, нито хората до които се отнасят са оспорили тяхното съдържание...Така че това всичко е абсолютен абсурд. Единственото, което мен ме интересува е колко часа прокурорско време, платено от данъкоплатците е отишло за тия тотални глупости.”

          С цел пълна информираност на обществеността, както и с цел избягване на бъдещи спекулативни или неосведомени твърдения, пресцентърът на ПРБ съобщава следното:

          Наказателното производство, което коментира Христо Иванов е с предмет документно престъпление – чл. 308 ал. 1 НК /съставяне на неистински официален документ/. Установено е, че заповеди на министъра на правосъдието Христо Иванов за прекратяване на служебни правоотношения на държавни служители не са подписани от самия него, а от друго, неустановено до този момент лице /текстът на експертизата е публикуван в прикачения файл, с разрешение на наблюдаващия прокурор, по реда на НПК/. Следва изрично да се подчертае, че отговорност за извършено престъпление в тези случаи носи лицето, подписало тези заповеди като министър на правосъдието, без да има това качество и съставило по този начин неистински официални документи. Не са необходими дори правни познания, за да се направи логичния извод, че  г-н Иванов  не може да носи отговорност за такова документно престъпление /той не е автор на неистинските заповеди/ и в този смисъл дейността му като бивш министър на правосъдието не е предмет на разследване.

          Всички други твърдения и коментари пред медиите не съответстват на действителното положение и очевидно преследват цели, различни от добросъвестното представяне на обективната истина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Прокуратурата погна КЕВР и „Овергаз” за престъпления по служба 3| 3750 |24.04.2017 . Само във Фрог: Камен Костадинов е новият Христо Бисеров 10| 17711 |21.04.2017 . Радослав Гайдарски: ДАНС да разследва за урана във водата 4| 3609 |21.04.2017 . Прокуратурата дава КЕВР на съда за газа 0| 3146 |21.04.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ