Реклама / Ads
45| 5852 |13.09.2011 НОВИНИ

Прокуратурата ще проверява Плевнелиев за подкуп, искан му от общинари

.
Борис Велчев
Твърди се, че през 2007 година сегашният кандидат-президент на ГЕРБ не бил сезирал съответните органи за поискан му от общинари подкуп от 500 000 евро
 

Софийската градска прокуратура ще проверява сигнала срещу Росен Плевнелиев, че през 2007 година не е сезирал съответните органи за поискан му от общинари подкуп от 500 000 евро, съобщи главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на ВСС. Велчев очаквал около изборите да се появят много сигнали за участниците в тях, но всеки един щял да бъде проверяван по правилата. Преди да изясним фактите, нека не приписваме вяра или недоверие на г-н Плевнелиев, добави Велчев, който нямало да прави изявления по никакви теми през следващите 40 дни.

 

Не очаквайте прокуратурата да стане фактор в решаването на изборите, уточни главният прокурор, който изрази желание тези избори да бъдат спечелени от по-добрия политик, а не от този, който е съумял да вкара повече сигнали срещу своите опоненти.


България пострада в много сериозен план, защото вече не става дума само за отношения между две дружества, а за репутацията на една държава, обяви още главният прокурор Борис Велчев по повод проблема с неизлетелите чужди туристи по нашите летища заради спора между „Алма Тур” и „България Ер”.

По никакъв начин не сме предпоставили наличието на престъпление и не сме образували досъдебно производство. Възложили сме на икономическа полиция да направи проверка, за да се изясни дали няма присвоени средства, измамливо насочени средства, дали някоя от компаниите не е в състояние на банкрут, добави Велчев. Той уточни, че това е наказуемо деяние, ако не бъде декларирано.

Проверката трябва да приключи до дни, когато ще се произнесе компетентната прокуратура. Винаги при подобен тип проблем, излизащ извън рамките на междуфирмените отношения и засягащ репутацията на България, било нормално да се предизвика вниманието на държавните институции.

Б. Велчев каза още, че проверката започнала след разговор с премиера Бойко Борисов. Главният прокурор не бил проследил мащаба на това, което се случва, но премиерът обяснил за какво иде реч и това провокирало намерението за проверка дали някъде по веригата няма извършено престъпление. Това било въпрос, който ще се уточнява тепърва.

Frognews.bg припомня, че късно снощи от страната ни излетяха малко над 200 финландски туристи с полет на финландска авиокомпания. Така у нас остават около 150 от групата злополучни чуждестранни туристи, които четrри дни не можаха да напуснат страната ни заради неуредени финансови отношения между туроператора и националния въздушен превозвач.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5297 |09.09.2011 Препирни в НС заради оставката на Плевнелиев . 53| 5523 |08.09.2011 Плевнелиев: Ще следвам националните приоритети . 43| 5209 |07.09.2011 Лиляна Павлова заема мястото на Плевнелиев . 24| 5354 |07.09.2011 Плевнелиев посочил заместник; решението е на Борисов и Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads