Реклама / Ads
1| 5362 |26.07.2007 НОВИНИ

Прокуратурата узаконява хаоса с коли в Слънчев бряг

.
Върховна касационна прокуратура взе решение да се отмени наложения пропускателен режим на коли в Слънчев бряг. То се роди след писмо на омбудсмана Гиньо Ганев. Така бе обслужен интересът на 14 от общо 141 собственици на хотели в курорта.
 
Върховна касационна прокуратура взе страна по казуса за движението на колите в Слънчев бряг. Тя обяви решението си да се отмени пропускателния режим, наложен от „Слънчев бряг" АД, стопанин на най-големия български курорт. Така се създават предпоставки за пълен хаос на придвижващите се коли в комплекса.

До този акт се стигна след като националният омбудсман Гиньо Ганев изпрати във ВКП настояване за отмяна на платения контролно -пропускателен режим в к.к. Слънчев бряг - изток, наложен със заповед на ръководството на комплекса.

Същата тази прокуратура на 09.07.2006 г. обаче постановява контролно-пропускателен режим в к.к. „Албена".

Водейки се от аргументираното решение на магистратите отпреди година ние въведохме същата практика в Слънчев бряг с една единствена цел - да има ред в курорта. Това заяви пред Frognews.bg Малина Стратиева, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД. Тя е учудена от неочакваната промяна на позицията на прокуратурата.

ВКП е взела странното решение за Слънчев бряг като жест на добра воля към своя колега Гиньо Ганев, коментираха запознати с проблема.

Наша проверка показа, че срещу заповедта за пропускателен режим са хотелиери от „Съюз на собствениците" с председател Елена Иванова. Общо противниците на бариерите са 14, като две трети от тях са членове на ръководството на съюза. Миналата година обаче същите тези хора са гласували с две ръце за таксите за автомобили, като дори са представили решение на Общото си събрание. Тази година обаче такова събрание не се е провеждало, твърдят хора от съюза. Причината, според тях била, че една от точките трябавало да бъде избор на нов председател. Общо собствениците на хотели в курорта са 181 и те са „за" контрола, но по неизвестни причини се уважава желанието на една десета от тях...

В курорта трябва да има строг режим за движението на колите. Това е курорт, а не просто многолюдно селище, аргументира се Малина Стратиева. Според нея всеки ден между 150 и 180 самолета кацат пълни с туристи в Бургас. Повечето се отправят организирано да летуват в Слънчев бряг. Как без контрол тези хора ще се доберат до хотелите си, ще ходят на плаж и разходки, учудва се Стратиева.

Освен това известно е, че собствениците на хотели са получили безплатни карти. Те сами преценяват на кого от своите гости и служители да ги дадат.

„Слънчев бряг" АД години наред е основна фигура в управлението на к.к. Слънчев бряг и носи най-голямата отговорност за нормалното функциониране на комплекса. Благодарение на нашето дружество инфраструктурата на комплекса бе изведена на европейско ниво и стана основна предпоставка за неколкократното увеличение на инвестициите в целия регион. Още повече "Слънчев бряг" АД, по силата на приватизационните договори за продажба на хотелите и ресторантите в комплекса, е обвързано с поддръжката на въпросната инфраструктура и осъществяването на пропусквателния режим.

Считаме, че не може да се слага под общ знаменател достъпът на граждани, търговци, туристи и собственици на обекти и да се твърди, че за всички тях той е силно ограничен, най-малко за последните. Свободния достъп на МПС на територията на к.к Слънчев бряг - изток в никакъв начин няма да допринесе за по-доброто функциониране на комплекса, напротив ще доведе до множество проблеми. Такова е мнението и на близо 130 от собствениците на обекти, които не са част от управителните органи на СНЦ "Съюз на собствениците", к.к. Слънчев бряг, а така също и препоръките на държавните органи в лицето на Министерство на вътрешните работи, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението". За това свидетествуват множеството писма получени от собственици, както и тези с препоръки от държавните органи, категорична е Малина Стратиева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5224 |19.03.2007 "Задържане под стража" иска прокуратурата за петимата измамници по Интернет . 0| 5615 |07.05.2007 Отстранени следователки и уволнена зам.-министърка на разпит в прокуратурата заради скандала Овчаров . 0| 11006 |08.05.2007 Прокуратурата притисната – ако не действа бързо, отвън ще дойде заповед за арест на Красимир Георгие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads