Реклама / Ads
9| 5349 |20.06.2010 НОВИНИ

Прокурор и адвокат единодушни: Делото “Маргините” не е провал

.
Братята Маргини
Предаването “Нека говорят” събра в ефира на bТВ задочно първия обвинител на София Николай Кокинов и топ адвоката, защитник на едни от най-емблематичните фигури от подземния свят, Людмил Рангелов. Оправдателните присъди на братята Маргини като поръчители на три убийства беше централна тема на коментарите им.
 

Делото е успех за прокуратурата, без ирония отбеляза адвокат Рангелов. Той се мотивира, че четерима от подсъдимите получили присъди, но проблемът бил, че обществените очаквания били насочени към Красимир и Николай Маринови.
Вярвам в невинността на Николай Маринов, защитата му приех като кауза, декларира бившият следовател.

Той изрази съмнения, че именно в МВР е станало насочването на атаката срещу братята, но по-късно срещу това не са представени никакви доказателства в съда, посочи Рангелов. Той не споделя мнението на вътрешния министър Цветанов, че провалът на делото е заради нереформираната съдебна система. Проблемът според адвоката е, че няма компетентни хора, които да разследват подобни престъпления.

Градският прокурор Кокинов пък е категоричен, че войната с оправданите братя продължава и не било изключено да се пенсионира с това дело. Той не се срамувал от оправдателните им присъди, защото все пак Темида признала, че има престъпна организирана група, че са правени подготовки за убийства, а накрая са постановени 4 присъди.

Какви доказателства трябва да събере един прокурор за да успее пред съда? – попита на няколко пъти Кокинов и сам даде отговор. Три били вариантите за събиране на доказателства: Първият е прокуратурата да знае предварително какво ще предприемат престъпниците и да постави СРС-та за разкриване и документиране на намеренията им. Вторият бил поръчителят на подобно престъпление да признае и последният – изпълнителя да натопи поръчителя.

Кокинов разкри, че в момента няма охрана и не се налагат мерки за сигурността му. Магистратът призна, че за делото търси грешки в работата си, но нека този, който е над него, да прецени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5029 |17.06.2010 Прокурорка постави на нож Велчев и М. Попова . 0| 5485 |17.06.2010 Адвокат иска ЕС да бъде страна по делото "Марио Николов" . 5| 4962 |15.06.2010 Гледаха делото срещу Спаска Митрова в Кавадарци . 5| 5572 |15.06.2010 Адвокатът на Маргините: Делото е монтаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads