Реклама / Ads
12| 6337 |02.06.2013 НОВИНИ

Прокурор Евгени Диков: По делото "Октопод" може да има и осъдителна присъда

.
В прокуратурата ежедневно постъпват сигнали от лица от предишното правителство, осведоми градският прокурор. Записът на Борисов, Найденов и Кокинов не бил първият случай, в който Кокинов си общувал неформално с Бойко Борисов.
 

Има образувано досъдебно производство срещу Кокинов, обяви по НТВ градският прокурор Евгени Диков. Той направи коментара по повод записания разговор между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Кокинов. Колкото до самото подслушване, материалите са изпратени в прокуратурата за образуване на досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Според материалите записът не е първият случай, в който Кокинов си е общувал неформално с Бойко Борисов, това означава, че и преди той е поддържал контакти с бившия премиер, каза Диков.

При всеки един сигнал, постъпил при нас, се започва работа, каза Диков, а водещата Люба Кулезич каза, че ще му посочи извън ефир виновниците за разпространението на скандалния запис.

В прокуратурата ежедневно постъпват сигнали от лица от предишното правителство, те се подават от служители в администрацията, които имат конкретни данни за извършени престъпления. Личи си, че хората са запознати в детайли, а не просто издигат лозунги. И дават сигнали за конкретни нарушения, каза още прокурорът и уточни, че такива сигнали се подават, например, от данъчни служители, видели отвътре нарушенията. Постъпили и много сигнали за митнически нарушения. 

По повод скандала с бюлетините в Костинброд Диков заяви, че когато се провеждала акцията там, той пътувал по магистралата във Флоренция. Жалбите за гласуването в Турция не коментира. 

По повод заплахите, които Алексей Петров отправил към негови колеги, Диков каза, че това не било нещо необичайно. Това е частен случай, добави той и предположи, че колегите му биха пожелали да заведат частен иск към Петров. Предполагам, че там може да има и осъдителна присъда, заяви Диков за делото „Октопод“.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 7569 |21.05.2013 Валери Симеонов дава Волен на прокурор за побоя на журналиста . 11| 5843 |21.05.2013 Брутално пребиха прокурор . 20| 5977 |16.05.2013 Трактора нарече неграмотни прокурори, хвали Цацаров . 6| 5726 |16.05.2013 Евгени Диков е новият софийски градски прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads