Реклама / Ads
3| 4916 |23.09.2015 НОВИНИ

Прокурор Костов: Някой по делото „Октопод” иска да стана обвиняем

.
Прокурор Светлозар Костов
На старта на делото „Октопод” в Специализирания наказателен съд наблюдаващият прокурор Светлозар Костов направи самоотвод, предаде репортер на Фрогнюз. Той посочи като причина за оттеглянето си опита на разследван прокурор да окаже натиск върху свидетеля и частния обвинител по процеса Георги Цветанов. По думите на Костов, зад тази провокация стои някой от подсъдимите.
 

Прокурор Димитър Захариев е отстранен от ВСС за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Въпросният прокурор е оказал натиск върху Георги Цветанов, като е искал от него да си промени показанията срещу него. Освен това го е карал да каже, че първите си показания ги е давал под мой натиск. Всичко това има отношение по сегашното дело. Някой от подсъдимите има връзка с това. Много пъти е имало сигнали и жалби срещу мен. Плашещо е, че този опит можеше да успее и аз щях да бъда обвиняем. Заради подобни опити има 4 дисциплинарни производства срещу мен. Аз свързвам тези събития с делото „Октопод”. Едно от производствата срещу мен започна след като образувах второ дело, последното е дни преди да започне процеса, обясни в съда прокурор Костов.

 

Защитниците на обвиняемите аплодираха отказа му да гледа делото, тъй като те от самото начало на процеса се опитваха да го отстранят. Алексей Петров определи отвода като "бягане преди вятъра".

Адвокатът му Васил Василев поиска част от обвиненията на клиента му да бъдат прекратени поради изтичане на давност. Съдът прие, че пострадалият Валентин Шотев не може да получи възмездие заради това, че от престъплението извършено спрямо него са минали 15 години. Решението на Темида може да бъде обжалвано и това стана причина да се прекрати днешното съдебно заседание.

 

Защитниците на обвиняемите още със започването на делото поискаха неговото отлагане заради неявяване в съда на свидетеля Валентин Шотев. В залата стана ясно, че Шотев не е бил намерен на домашния си адрес, а служител в неговата фирма е отказал да приеме призовката, тъй като Шотев му бил забранил да го прави.

 

Междувременно стана ясно, че фирма „Ин 80” е образувала съдебен иск срещу подсъдимия Марчело Джотолов. Във връзка с това представители на Министерство на финансите бяха призовани в съда.

 

Следващото съдебно заседание се очаква да бъде насрочено за ноември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4263 |08.09.2015 Запалиха автомобила на районния прокурор на Пазарджик . 1| 5226 |08.09.2015 Р. Петков: Кунева и Хр. Иванов искат чадър върху прокурори и следователи . 5| 4981 |31.08.2015 БСП общинар ще дава Фандъкова на прокурор . 20| 12923 |30.08.2015 Чуждестранни прокурори ще разследват Пеевски и Булгартабак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads