Реклама / Ads
3| 5489 |23.02.2011 НОВИНИ

Прокурор разпитва Странджев в НСС

.
Прокурор разпита днес бившият зам.-директор на Агенция “Митници” Антоний Странджев в Националната следствена служба. Разпитът е бил не повече от половин час и се е водил около изтеклия в публичното пространство разговор за Михаил Михов, придобил популярност като Мишо Бирата. Самият Странджев потвърди, че е бил разпитван днес, но отказа да съобщи подробности.
 

“Съжалявам, не мога да кажа, подписал съм декларация. Каквото съм казал дотук съм казал, каквото съм написал, написал. Оттук-нататък, съжалявам!”, заяви той.

На въпрос дали очаква да му бъде повдигнато обвинение за изнасяне на класифицирана информация и доколко това е възможно, Странджев отговори: “Юристите могат да обяснят дали това е възможно и ако е възможно до каква степен е вероятността”. Според неофициална информация в момента бившият заместник в Митниците се проверява за изнасяне на класифицирана информация, тъй като е прочел в националния ефир разпечатка на хартиен носител, която е била с гриф на секретност. Става дума за докладна записка до министър-председателя, в която Странджев го предупреждава за каналите за контрабанда в Митниците и различни корупционни практики свързани с хора от властта. Твърд се, че по този случай вероятно ще му бъде повдигнато обвинение, пише Всеки ден.

Докладната може да мине за документ, съдържащ класифицирана информация, тъй като е заведен по вътрешните правила за кореспонденция между държавните институции. Запитан, дали има някакви притеснения по този повод, Странджев отговори така: “Аз казах още тогава, когато Иван Петров ( Петров е депутат от ГЕРБ) каза – не съм аз човекът, който ще се притеснява”. Той обясни, че ще съдейства на разследването и колкото е необходимо да бъде разпитван ще се явява, докато си свършат работата там.

По случая с Мишо Бирата, Странджев се явява в Следствието за втори път. Очаква се тези дни там да бъдат привикани и самият бизнесмен, както и началникът на Агенция “Митници” Ваньо Танов. В момента от Националната следствена служба тече досъдебно производство за появилите се в публичното пространство телефонни разговори, които са към следственото дело за незаконните СРС-та, което бе образувано на 5 януари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5019 |22.02.2011 Готвят обвинение на Странджев заради прословутите флашки . 23| 6335 |21.02.2011 Ив. Петров: Странджев знае лицата зад тежка корупционна схема . 5| 5285 |21.02.2011 Я. Нотев: Прокурорът трябва да е господар на информацията . 27| 6291 |20.02.2011 А. Странджев: Парите ще излязат, не могат да се скрият

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads