Реклама / Ads
0| 4552 |05.10.2018 НОВИНИ

Прокурор от СГП с обвинение по служба за върнат багер

.
Багер KOMATSU
Повдигнатите обвинение срещу прокурор Красимир Кирилов от Софийска градска прокуратура са за върнат неправомерно багер с пренабити номера. Прибралият багера не е бил негов собственик.
 

Специализираната прокуратура обвини прокурор Красимир Кирилов, бивш административен ръководител в Кнежа в престъпление по служба. Кирилов в момента е прокурор в Софийска градска прокуратура.

 

Прокурорът е разследван за негови действия през 2015 г., когато е бил административния ръководител на Районна прокуратура – Кнежа. Тогава той е върнал багер с пренабити номера на рамата, иззет като веществено доказателство, на лице, което не е собственик.

 

Случаят по който разследват Кирилов е от ноември 2009 г, когато  в Районна прокуратура-Кнежа било образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършена подправка на идентификационни номера на багер марка "KOMATSU", тъй като са установени несъответствия с номерата на рамата. Тогава багерът е приобщен като веществено доказателство по делото.

 

В края на 2015 г. в РП - Кнежа са постъпили молба за връщане на вещественото доказателство - от дружество, което е посочило, че е собственик на багера, който е предоставен на лизинг и молба от друго лице, което е твърдяло, че има право да получи вещественото доказателство.  Според обвинението наблюдаващият прокурор по делото Красимир Кирилов е нарушил служебните си задължения и при липса на доказателства за собственост върху багера и изявени претенции от различни лица към една и съща вещ, е разпоредил вещественото доказателство да бъде върнато и на лизингодателя, и на претендиращото лице. Специализираната прокуратура е установила, че лизингодателят е собственик на багера, но не е бил уведомен за произнасянето на прокурора, а претендиращото лице е взело на ръка същия ден постановлението на Кирилов и фактически е получило багера още в края на същия работен ден. Така багерът е върнат съвсем съзнателно от прокурора на лице, което не е собственик и няма никакви права върху него.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4618 |04.10.2018 Спецсъдът промени обвинението срещу ексминистър Даниел Митов в по-леко . 2| 4052 |04.10.2018 Мудното четене на прокурорите по делото КТБ ще продъли до лятото . 1| 3825 |03.10.2018 Градският прокурор на София се отказа да е шеф на Апелативната спецпрокуратура . 0| 4006 |03.10.2018 Дават на съд прокурорка, опитала да спре проверка срещу съпруга й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads