Реклама / Ads
1| 5503 |27.03.2013 НОВИНИ

Прокурор: Вероятността Лазар Колев да не е убиецът е 1 към 48 трилиона

.
Лазар Колев Източник: Булфото
ДНК, открита под ноктите на Росица, напълно съвпада с профила на Лазар Колев. Възможността да е от друг е 1 към 48 трилиона, заяви в прав текст прокурор Божидара Попова. Тя се позова основно на комплексната арбитражна експертиза, като се мотивира, че тя е обобщила всички данни, събрани досега по време на направения анализ на събраните доказателства.
 

На вчерашното заседание бяха разпитани и вещите лица, които представиха петорна арбитражна експертиза. Тя обединява всички лабораторни анализи, направени по делото в последните 7 години. Резултатите от проверките, извършени в САЩ, Великобритания, Австрия и България, обаче са различни и не всички доказват напълно и категорично наличието на ДНК материал от обвиняемия Лазар Колев по труповете на сестрите Белнейски.

За експертизите прокурор Попова напомни, че при всяко изследване ДНК материалът намалява, което донякъде обяснява резултатите от някои от експертизите по делото, съобщава “Марица”.

Делото за двойното убийство на сестрите Белнейски продължава днес в Пловдивския апелативен съд с изслушване на защитата на обвиняемия Лазар Колев. Вчера до късно продължиха пледоариите на обвинителите, които поискаха потвърждаване на предишното решение на тази инстанция за доживотен затвор. Защитата в лицето на адвокат Марин Марковски ще поиска оправдателна присъда.

След обвинителната реч на Иван Даскалов днес предстои да пледират и двамата защитници на Колев - баща и син Марковски.

През ноември 2011-а година Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата на пазарджишките магистрати „доживотен затвор без право на замяна" за единствения обвинен за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев. Според апелативните съдии обвиненията срещу Лазар Колев са доказани по категоричен начин, а защитната му теза е изцяло опровергана. Магистратите са направили изчерпателен анализ в 120 страници на показанията на над 50 свидетели, 40 експертизи, включително и заключения, изготвени в чужбина. Материалите по делото са събрани в 30 тома. Върховният касационен съд обаче върна делото на Апелативен съд-Пловдив заради пропуски по време на процеса.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6973 |24.03.2013 Лазар Груев: Против съм доживотната присъда без право на отмяна . 40| 6091 |31.01.2013 Зони за сигурност около съдебните палати в страната прадлага Лазар Груев . 12| 5040 |06.12.2012 Лазар Груев иска отмяна на доживотния затвор без право на замяна . 3| 5527 |04.11.2012 Инж. Лазар Лазаров: Всички снегопочистващи фирми са в бойна готовност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads