Реклама / Ads
6| 5093 |09.10.2009 НОВИНИ

Прокурори отказаха да искат затвор за Демби

.
Невероятно, но факт: прокуратурата поиска Димитър Вучев - Демби да не влиза в затвора, а да получи условна присъда. Това стана днес, след като преди това обвинителите се мъчиха 8 години в противното.
 
Така Демби получи три години условно с петгодишен изпитателен срок. Вучев бе оправдан по основното обвинение - изнудване за 5 000 лв. и упражнено физическо насилие над Владимир Стоянов.

Прокурорът от Софийската градска прокуратура Бисер Кирилов се отказа от обвинителната си теза, тъй като не разполага с никакви доказателства. Единственото, което поиска от Софийския градски съд, е Демби да бъде осъден и то условно за незаконно притежание на оръжие.

До този момент Димитър Вучев – Демби, Илиян Варсанов, Красимир Георгиев и покойният вече Антон Милтенов – Клюна се опитали да изнудят Владимир Стоянов – Малкия Цимбик да им даде 5000 лева, като го заплашили с пистолет “Макаров”, стреляйки във въздуха.

Според досегашните доказателства на прокуратурата, четиримата са заплашили Малкия Цимбик на бул. “Витоша” 84 в София. Демби стрелял, след което избягал в неизвестна посока. Останалите също се разбягали. В показанията си по-късно всички обясняват, че са се разхождали по бул. “Витоша”, но нямат нищо общо със стрелбата.

Малкия Цимбик е в неизвестност от 4 години по данни на брат му Калоян Стоянов. От обявените за ключови свидетели в хода на процеса се явиха само двама, които обаче бяха получили “амнезия”. Наложи се съдът да прочете показанията на първия свидетел Стефан Петров. В досъдебното производство той подробно е разказал как през 2001 година, разхождайки се с Малкия Цимбик, в района на “Магурата”, били пресрещнати от десетина мъже, сред които Демби, Варсанов, Антон Милтенов – Клюна и Красимир Каменов – Къро. Тогава Малкия Цимбик бил ранен, а свидетелят Петров бягал до Съдебната палата, от където хванал такси. Другата свидетелка Мария Антонова, която е била следовател по онова време, заяви, че почти нищо не си спомня от тогава. Интересното е, че и Петров, и Антонова заявиха, че не познават никого от присъстващите в залата и не успяха да посочат нито кой е Варсанов, нито кой е Вучев.


През март Димитър Вучев - Демби бе осъден на 15 години затвор за опита за покушение над Илиян Варсанов през 2002 година пред заведението “Двете халби”. Заедно с Демби тогава бяха осъдени и съучастниците му Реджан Низим – Роко, Цветан Деянов, Росен Пенев, Бисер Илиев, Александър Валентинов и Кирил Кърнолски – Бакшиша. Всичките бяха признати за виновни, че са се опитали умишлено да умъртвят Илиян Варсанов на 16 август 2002 година. Сочен за поръчител на покушението срещу Варсанов е вече покойният Антон Милтенов – Клюна. Той беше също подсъдими по делото заедно с другия покойник Георги Нацев. Спрямо двамата наказателното производство беше спряно.

Самият Варсанов заяви в интервю за “Всеки ден”, че е в изключително добри отношения с Демби, няма никакви претенции към него и специално за опита за убийство, не Демби е виновен, а претенциите му са единствено към Кирил Бакшиша.

Демби бе арестуван на 14 май заради дело от 2001 година в Софийския районен съд, което е за грабеж на мобилен телефон и 400 лева. Докато лежа в ареста, състоянието му непрекъснато се влошаваше. Зад решетките пък стана ясно, че е изпаднал в депресия. Адвокатите му споделиха, че се е депресирал от смъртта на любимата си баба, която починала, докато той е в килията Днес той отново е на свобода, но във видимо лошо здравословно състояние и значително отслабнал.

Срещу самия Демби също бе извършен неуспешен опит за убийство на 6 декември 2006 г. в кв. “Симеоново”. Вучев, който бе атакуван на излизане от хотел Sky Way, се отърва невредим. Стрелците все още не са открити. Съдът осъди на 5 години затвор 38-годишния Димитър Клинков, който е обвинен за помагач в покушението срещу Демби, тъй като е шофирал автомобила, от който е стреляно. В хода на процеса се оказа, че сред свидетелите на покушението тогава е била известната манекенка и носителка на титлата “Мис България” за 1998 г. Наталия Гуркова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4513 |09.10.2009 Искат отвод на следователите по Белнейски . 5| 4876 |09.10.2009 Спаска Митрова од затвор право во бугарска амбасада . 4| 5111 |08.10.2009 Пуснаха Спаска Митрова от затвора . 9| 4553 |06.10.2009 Дават Емилия Масларова на прокурорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads