Реклама / Ads
2| 3960 |08.12.2018 НОВИНИ

Прокурори в САЩ: Президентът Тръмп е плащал на жени за мълчанието им

.
Доналд Тръмп и съпругата му Мелания.
Министерството на правосъдието в САЩ обяви, че президентът Доналд Тръмп е наредил да се плати незаконно на две жени, които да не дават гласност на твърдения за извънбрачни връзки, които са заплашвали кампанията му.
 

Американското министерство на правосъдието обяви вчера, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е разпоредил изплащане на незаконни възнаграждения, за да купи мълчанието на две жени, чиито твърдения за извънбрачни връзки са заплашили неговата предизборна кампания, предаде Асошиейтед прес.


За първи път прокурори свързват Тръмп с федерално престъпление. В документ, внесен в съда, прокурорите казват, че бившият адвокат и посредник на Тръмп Майкъл Коен е уредил тайни плащания в разгара на кампанията през 2016 г. "в съответствие с и под ръководството" на Тръмп.

 

Внасянето на този документ в съда е на крачка от обвинение срещу президента, че е извършил престъпление. Във внесения документ няма неяснота дали прокурорите вярват, че действието на Коен е престъпно и дали Тръмп е бил замесен. Това е разкритие, с потенциални политически и правни усложнения за президент, който е обект на разследвания.


Възможно е плащанията да станат повод за демократите в Камарата на представителите да започнат разследване срещу президента. Федералният закон гласи, че всяко плащане, направено "с цел оказване на влияние" върху избори, трябва да бъде отразено във финансовите документи за кампанията. Документът, внесен в петък, показва, че тези плащания са били направени, за да се помогне политически на Тръмп.  


През август Коен се призна за виновен по осем обвинения, между които за нарушаване на финансовите правила в предизборна кампания. Той даде информация за незаконна операция за потулване на истории за секс и даване на пари срещу мълчание на порно звездата Сторми Даниълс и на бившия модел на "Плейбой" Карън Макдугъл. Двете жени твърдяха, че са били в интимни отношения с Тръмп.  Той отрече да е имал връзки с тях, а през април отрече да е знаел нещо за плащанията, направени от Коен, макар че обясненията на президента и на адвоката му Руди Джулиани се променяха многократно оттогава, припомня БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 7026 |07.12.2018 Президентът: С пари от ЕС управляващите си купуват медиен комфорт . 0| 3876 |05.12.2018 Президентът връчи годишните награди в конкурса ”Доброволческа инициатива” . 4| 4023 |03.12.2018 Съдът отказа да отведе прокурорите по делото „Иванчева“ . 1| 3875 |03.12.2018 Адвокатите на Иванчева ще искат отвод на прокурорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads