Реклама / Ads
2| 5093 |09.10.2014 НОВИНИ

Прокурори влизат в IV помощно училище заради Ана-Мария

.
Записи от камерите в IV помощно училище ще покажат дали 13-годишната Ана-Мария е била сексуално тормозена. Прокуратурата вече се захвана със скандалния случай с детето аутист, което според нейните родители е било насилвано, докато е било на учебни занятия.
 
Това стана ясно вчера по време на извънреден брифинг на държавното обвинение. Заместник-районният прокурор на София Стефан Милев обяви, че вече е образувано досъдебното производство, предава „Монитор”. Той допълни, че камерите от школото вече са взети и записите ще бъдат прегледани. Милев обаче подчерта, че още не е ясно дали камерите изобщо са работили и дали са били включени на постоянен режим на записване. Не се знае и дали в класните стаи има видеонаблюдение, сигурно е само за коридорите.

„Въпреки че до момента няма категорични данни за извършено престъпление, наблюдаващият прокурор е решил да започне разследване, което е срещу неизвестен извършител”, обясни Милев. Прокуратурата е преценила, че е по-добре да бъде образувано досъдебно производство, без да се чака разследването на полицията, за да не се губи време. „Съгласете се, че няма житейска логика първо полицията да извършва някакви действия и после в прокурорската проверка пак да ги повтаряме, особено като става въпрос за дете в такова състояние”, коментира още Милев. Той добави, че до момента твърденията на родителите и на персонала са изключително противоречиви.

Сега разполагаме с дума срещу дума, уточни зам.-районният прокурор. Той допълни, че до момента са разпитани общо шест лица от училището и всичките са жени. От тук нататък ще бъдат назначени експертизи, които да установят дали е имало сексуално насилие и блудствени действия върху детето аутист. Назначена е и съдебно-психиатрична експертиза, която да прецени доколко показанията на самата Ана-Мария са достоверни и могат да бъдат използвани при разследването. Още две жалби за сексуални посегателства са постъпили вчера в Районната прокуратура - едното било в парк, другото в трамвайна мотриса, съобщи още Милев.

Междувременно още две майки на настоящи и бивши ученици се оплакаха от персонала на IV помощно. "Ако се сложи скрита камера в това училище, цяла България ще се шокира. Детето ми е обиждано, наричат го малоумник. Към мен са отправяни заплахи, че ще бъде изключено”, коментира Гергана Николова, майка на 12-годишния Тодор Николов, който миналата година е бил записан в помощното школо. Тя добави, че служителите се обръщали към децата с обиди като „кретен” и „тъп”

„Преместих детето си след третия ден в това училище”, заяви от своя страна и Мариела Каймакова, майка на 11-годишно дете, което било записано в VI помощно тази година. Три дни след старта на учебната година обаче жената преместила детето си, защото то се прибрало в окаян вид. „Беше целият наповръщан. В училище се бил напишкал, прибра се без бельо и облечен в чужди дрехи”, оплака се майката. В същото време от училището отказват всякакви коментари по темата с мотива да не се пречи на разследването.

„Такова нещо в това училище не може да се случи” - така зам.-директорът на IV помощно коментира сигнала на родителите на Ана Мария, че дъщеря им е била сексуално тормозена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9343 |06.10.2014 Фрог научи: Кадиев, Янков и Лечева влизат с преференция . 44| 5235 |23.09.2014 ЕКЗАКТА: 6 партии влизат в парламента . 0| 6205 |15.09.2014 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната . 17| 4614 |12.09.2014 От днес влизат в сила санкциите срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads