Реклама / Ads
0| 5131 |20.02.2008 НОВИНИ

Променят движението в София заради митинга на опозицията

.
Столичният кмет Бойко Борисов призова участниците в утрешния минитг-шествие на опозицията да не допускат нарушаване на обществения ред и конфликти с органите на реда.
 

Той задължава организаторите на проявата да предприемат необходимите мерки за охрана, недопускане нарушения на обществения ред и спазване на наредбите на Столичния общински съвет, както и на Закона за събранията, митингите и манифестациите. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община във връзка с предстоящото провеждане на протестния митинг-шествие.

Борисов изрично забранява пред Народното събрание да се нарушава зоната за сигурност. Градоначалникът не разрешава и изграждането на палатков лагер, както и движението на селскостопански животни по столичните улици.
„При организиране и провеждане на мероприятието да се предприемат мерки за недопускане увреждане на тротоарите и тревните площи, растителността, парковите съоръжения и замърсяване на района", се казва още в писмото на общината.

img_6947.jpg  снимка Вяра Йовева

Във връзка с провеждането на митинга на обединената опозиция на 21 февруари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства от 7 до 22 ч в северната част на пл. „Св. Ал. Невски", бул. „Княз Ал. Дондуков" между ул. „Раковски" и моста „Чавдар"; от 7 до 13 ч на бул. „Витоша" между пилоните на НДК, бул. „Патриарх Евтимий" от страната на градинката и от 7 до 22 ч на пл. „Народно събрание".
Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки, както следва: от 12.45 ч до преминаване на шествието по бул. „Патриарх Евтимий" между ул. „Граф Игнатиев" и бул. „Витоша", бул. „Витоша" между пилоните на НДК и бул. „Патриарх Евтимий" посока бул. „Патриарх Евтимий" и по ул. „Раковски" между бул. „Патриарх Евтимий" и бул. „Княз Ал. Дондуков". От 7 до 22 ч. по ул. „15-ти ноември" между пл. „Св. Ал. Невски" и бул. „Освободител" и ул. „Цар Иван Шишман" между ул. „Аксаков" и пл. „Народно събрание". От 12 до 22 ч по бул. „Цар Освободител" между Раковски" и бул. „В. Левски" в посока бул. „В. Левски". От 13 до 22 ч по бул. „Цар Освободител" между бул."В. Левски" и пл. „Независимост".
В заповед на Столична община се посочва, че сборен пункт на участниците в протестното шествие и митинга е в 12 ч при пилоните на НДК. Шествието ще се проведе от 13 до 14 ч по следния маршрут - от НДК, по бул. „Витоша", бул. „Патриарх Евтимий", ул. „Раковски", бул. „Цар Освободител" до пл. „Народно събрание". Митингът пък ще трае от 14 до 22 ч на пл. „Народно събрание" извън охраняемата зона на парламента.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5190 |19.02.2008 Прокуратурата капитулира пред Софиянски, бил чист като сълза . 4| 5344 |13.02.2008 Свиреп скандал заради изображения на пророка Мохамед в Уикипедия . 1| 5365 |13.02.2008 Уволнение заради "плащане на сметка"? . 10| 4978 |11.02.2008 ЕС ни наказва заради Емел Етем и несбъднатия тел. 112

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads