Реклама / Ads
9| 6675 |10.02.2009 НОВИНИ

Пропелите за Златко Баретата стават защитени свидетели

.
Бързо внасяне на обвинителен акт в съда и ефективна присъда срещу Зл. Иванов очаква градският прокурор на София Н. Кокинов. Прокуратурата изяснява дали полицаите, конвоирали Куцаров, са имали интерес той да умре.
 

Трима свидетели са дали показания пред съдия за престъпната група, ръководена от Златомир Иванов – Баретата. Това разкри по Нова телевизия градският прокурор на София Николай Кокинов. Те обяснили каква е структурата на бандата, как е действала.

baretata1.jpg  снимка Вяра Йовева

По делото имало събрани доказателства и със специални разузнавателни средства, а надеждите на държавното обвинение били за бързо внасяне на обвинителен акт и ефективна присъда срещу Баретата, подчерта Кокинов. Според него защитата на тримата пропели срещу топарестанта и техните семейства била гарантирана, щели да ги включат и в Програмата за защита на свидетели.
„Хората имат доверие на прокуратурата и не се страхуват да свидетелстват и с имената си вече”, каза Кокинов. 10 години лишаване от свобода предвиждал Наказателният кодекс за ръководене на престъпна група, а сключването на споразумение с обвиняемия се налагало с цел съкращаване на съдопроизводството, твърди градският прокурор. Той обясни, че съдът не е виновен за протакането на делата, какъвто бил случаят с братята Маргини. Проблемът идвал от лошото законодателство, в което имало вратички за измъкване.
Николай Кокинов призна от ефира, че смъртта на Куцаров е неприятен случай за прокуратурата. Бяхме се добрали чрез него до група за отвличания, но сега работата ни е доста затруднена, каза обвинителят. Прокуратурата щяла да поиска да се направи нова експертиза за смъртта на арестанта Куцаров, защото около трагичния му край имало смущаващи обстоятелства. Все още експертите не могат с точност да кажат колко време преди да умре Куцаров е приел амфетамин, кой му го е дал, след като при задържането е бил обискиран. Лекарските анализи показвали, че соченият за връзки с банда за отвличания се е мъчил доста време преди да издъхне, но полицаите, които са го конвоирали, не са направили нищо, за да го спасят. Ръцете му са били закопчани с белезници отзад и в съчетание с приет наркотик, това най-вероятно е причинило смъртта му. Прокуратурата тепърва ще изяснява и дали конвоиращите го полицаи са имали интерес Куцаров да умре, разкри Николай Кокинов.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5281 |09.02.2009 Златко Баретата остава в ареста . 24| 13576 |06.02.2009 Лъчезар Таков: Златко се предаде сам, арестът и акцията са манипулативни . 28| 6361 |06.02.2009 Баретата позира, МВР снима ареста му . 16| 5353 |06.02.2009 Златко Баретата се предал сам в центъра на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads