Реклама / Ads
48| 6460 |20.06.2010 НОВИНИ

Простреляха Юри Галев с 5 куршума

.
Президентът на футболен клуб "Рилски спортист" и бивш общински съветник в Самоков от партия “Атака” Юри Галев е приет в „Пирогов" с пет огнестрелни рани в корема. Има опасност за живота му. Цветанов: "Вероятно причината е разчистване на стари сметки".
 

Малко преди това от пресцентъра на МВР съобщиха, че тази нощ, по пътя между к.к. „Боровец” и с. Бели Искър, е прострелян мъж. По първоначална информация по автомобила, с който се е предвижвал пострадалият е стреляно с автоматично огнестрелно оръжие. Жертвата е настанен в лечебно заведение с огнестрелни рани и с опасност за живота. С него е пътувал сервитьор от заведението на име Васил, който е карал колата, тъй като Галев е употребил алкохол в в заведение в к.к. "Боровец".

Юри Галев е транспортиран с линейка от Самоков до столицата в 5.55 часа. След първаночалния преглед лекарите са установили, че пострадалият е с пет огнестрелни рани в областта на корема и крайниците. Юри Галев се намира в операционната зала, където екип от хирурзи се бори за живота му.

Пред БНР министър Цветан Цветанов добави, че бившият общински съветник от "Атака" се е прибирал от тържество и "на един от завоите най-арогантно и брутално е открит огън по автомобила му с автомат "Калашников", по първоначална информация. Той подчерта, че Галев е сред малкото останали живи "емблематични лица на прехода" и хипотетично заяви, че най-вероятно при покушението става дума за разчистване на стари сметки. Цветанов не пожела да посочи какви може да са евентуалните версии и добави, че МВР прави всичко възможно, за да открие извършителите и поръчителите на разстрела.

Според репортер на държавната медия, който се включи пряко от "Пирогов", куршумите в тялото на Юри Галев са 6. Най-опасно било нараняването в областта на корема, където в следствие на стрелбата има множество разкъсвания на тънките черва. Лекари все още се борят за живота на Галев и прогнозираха, че животоспасяващата операция може да продължи цял ден. След това медиците ще се заемат с изваждането на куршумите от ръцете и краката на пострадалия. От "Пирогов" добавиха, че рисковият период за ранения е 10 дена.

Frognwes.bg припомня, че в началото на миналата година Галев бе прострелян докато е пътувал с брат си от курорта “Боровец” към дома си. Тогава обаче остана невредим, а полицаите от Самокв не успяха да разкрият килърите и поръчителя. По-късно самият Галев сигнализира прокуратурата, че преди атентата е получавал заплахи и съобщения от Димитър Вучев – Демби.
Преди няколко месеца пък името на скандалния бизнесмен и общински съветник нашумя, след като преби със свои приятели служители на ски-влека на Боровец, защото не пуснали сина му да се качи без билет. След инцидента партия "Атака" изключи от редиците си Юри Галев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5412 |17.06.2010 Р. Петков се "жертвал" за срещата с Галеви, трябвало да отиде друг от МВР . 6| 5523 |15.06.2010 Простреляха 14-годишен, помисли ли го за котка . 1| 6002 |20.05.2010 Простреляха баба на Женския пазар . 12| 5459 |15.05.2010 Бодигард на Галеви счупи челюстта на полицай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads