Реклама / Ads
6| 5301 |15.12.2009 НОВИНИ

Простреляха съпругата и 11-годишния син на Джованито

.
Пострадалите са в болница, ще оцелеят.
35-годишна жена и 11-годишният й син са били простреляни във варненския квартал Виница. Сигнал за случилото се е подаден около 16.25 часа, съобщи за Дарик д-р Мая Рашева, директор на ЦМСП във Варна.
 
По-късно става ясно, че жертва на нападението са 36-годишната Марияна Куртева и 11-годишния син на Ивайло Паунов - Джованито, който го свързват с автокражби в Испания.

Куршумите били изстреляни около 16,20 ч във вилната зона "Свети Никола" край Варна. Тогава на тел. 166 очевидци съобщили, че пред дома им има простреляни хора. По първоначалните данни нападателите са двама мъже с тъмни дрехи, които стреляли в движение по колата на жертвите, след което избягали. Според полицаи това е покушение срещу Джованито, но на мушката са попаднали жена му и детето, тъй като са ползвали неговата кола. Стрелбата по тях е целяла да нанесе поражения, коментираха специалисти.

Екип на Спешна помощ е изпратен до хотел „Казабланка" в квартала. Жената и момчето са били в автомобила си - „Порше Кайен", който в този момент е бил в района на хотел „Казабланка" по пътя за квартал „Виница".

Пострадалите са откарани незабавно в МБАЛ „Св. Анна". Състоянието и на майката, и на сина й е стабилно, съобщи доц. Лидия Петкова, директор на здравното заведение.

Майката има огнестрелни рани в бедрото и лопатката, а 11-годишният й син е ранен в бедрото и глутеуса. Доц. Петкова уточни, че все още не може да се каже дали съществува реална опасност за живота им.

Според справка на Варненска окръжна прокуратура Паунов е осъждан през 2003 година в Кралство Испания. На следващата година по негово искане Варненският районен съд сменил фамилията от Иванов на Паунов. Той е известен и с това, че на два пъти е сменял имената си. Заради това, че е сменял имената си, той е наричан Джованито-Стоте имена.

В края на 2004 г. той се върна във Варна.

В началото на 2005 г. килър го простреля в собственото му заведение "Сохо" в центъра на града. Заедно с него бе ранена и бившата манекенка - мис Варна за 2003 г. Михаела Мирчева. След като бе изписан от болница, той изчезна. Близки до неговите среди тогава твърдяха, че се е върнал в Испания.

Запознати припомнят, че Джованито оцеля и в бомбен атентат, когато взрив избухна под „Мерцедес"-а му, паркиран в подземния паркинг на хотел "Черно море".

40-годишният Ивайло Паунов бе обвинен миналата година в данъчни престъпления. През февруари 2008 г. той бе пуснат под парична гаранция в размер на 1000 лв. с решение на Варненския окръжен съд. Това се случи, след като Джованито изплати 9000 лева от общо дължими 19 000 лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5482 |13.10.2009 Българин убил съпругата си в Испания . 3| 14686 |23.09.2009 Съпругата на Ковачки чиста, няма бизнес с него . 1| 4706 |16.09.2009 Простреляха в главата мъж, наблизо чакала линейка . 3| 5250 |10.04.2008 Съпругата на Георги Стоев ще съди Петър Христозов за лъжи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads